Platformele pentru deșeuri, inutile

de | 04/02/2016 | Administrație, Județean

Platformele pentru gunoi, montate în localitățile județului prin intermediul Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor (SMID) din județul Neamț, sunt poziționate greșit. Acest lucru a fost recunoscut și de șeful Serviciului care gestionează acest proiect în județ, care a precizat că probleme cu platformele pentru gunoi sunt mai ales în mediul rural. Acestea au fost puse în locuri unde se ajunge cu greu și cu un container gol, dar operatorul va trebui să manevreze și containerul cu zeci de kilograme de gunoi în el.

Claudiu Padure, șeful Serviciului de Administrare SMID
Claudiu Padure, șeful Serviciului de Administrare a SMID Neamț

”Există în unele locuri mici probleme legate de amplasarea lor. Dar, vreau să înțeleagă toată lumea că amplasarea acelor platforme, care vor fi completate cu un container metalic și cu trei din plastic, acele platforme nu toate se află într-o poziție bună și ușor accesibile și ușor manevrabile. Unele, de exemplu, sunt peste un șanț; și nu exagerez și recunoaștem cu toții asta. Unele sunt cocoțate nu știu mai unde”, a afirmat Claudiu Pădure, șeful Serviciului de Administrare a SMID Neamț. Culmea este că primarii au fost cei care au indicat numărul de platforme pe care le vor în comunele lor și locul în care acestea să fie amplasate. Acum, aceștia susțin că au fost obligați să aleagă locuri greu accesibile. ”Ei spun că au fost restricționați. De exemplu, restricționați în ce sens: unul a zis nu cumva să fie lângă o țeavă care transportă gaze, E.ON Distribuție a zis nu cumva să fie sub stâlpii, sub liniile noastre aeriene. Telefonia mobilă, la fel: nu cumva să aibă legătură. Cei de la Drumuri Naționale au dat niște condiții acolo. Dar așezarea platformelor în zone neaccisibile nu este o soluție și va fi o problemă când va exista operator care să strângă gunoiul”, a mai spus Claudiu Pădure. Puncte de colectare a deșeurilor au fost ”amenajate” în fiecare localitate a județului.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.