Se demolează centrala ciupercă (galerie foto)

de | 03/03/2016 | Administrație, Local

Centrala termică de cartier nr. 6, de pe strada C.A. Rosetti, va rămâne doar o amintire. Construcția a început să fie demolată, după ce, în luna noiembrie 2015, Consiliul Local Roman a fost de acord cu acest lucru.

Centrala de cartier și-a pierdut utilitatea de aproape 20 deani, după ce romașcanii au renunțat la sistemul centralizat de încălzire în favoarea celui cu centrale de apartament. De-a lungul timpului, încă de pe vremea administrației Cărpușor s-au încercat diferite variante pentru acest imobil, dar fără succes. În plus, niciun investitor nu a fost convins că obiectivul este unul care merită exploatat.

demolare centrala ciuperca 10

În 2013, primarul Leoreanu a cerut cetățenilor să vină cu idei, dar și această inițiativă, asemenea celorlalte, nu a dus la un rezultat.

Conform autorizației eliberate de Primăria municipiului Roman, demolarea centralei ciupercă costă 20.118 lei.

În locul acestei construcții ar urma să fie amenajate parcări rezidențiale sau parcuri de joacă, în funcție de preferințele romașcanilor ce locuiesc în zonă.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

1 Comentariu

  1. Nikku

    I-mi pare rau . Am crescut in unul din blocurile desrvite de aceasta centrala . Am multe amintiri frumoase . Pacat.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.