Gafă de comunicare la PNL

de | 07/03/2016 | Fără categorie

Comunicarea politică nu este atât de simplă pe cât pare la prima vedere, iar o situație ce a avut loc la sfârșit de săptămână confirmă că, înainte de a discuta cu potențialii alegătorii, politicienii ar trebui să vorbească mai mult între ei. Sâmbătă după-amiază, biroul de presă al PNL Neamț a informat presa că a doua zi, la ora 11.00, va avea loc o conferință de presă la sediul partidului.

Lăsând la o parte faptul că aceste conferințe sunt anunțate tardiv și ineficient– nu e nimeni obligat să citească e-mail-uri sâmbăta după-amiază – duminică, 6 martie, PNL Neamț a transmis presei din județ un comunicat de presă cu atacuri la PSD. În cadrul comunicatului era inclusă și o declarație a lui Laurențiu Leoreanu, președintele PNL Roman. ”PSD, prin oamenii săi, au avut ca principală preocupare promovarea propriilor interese, nu dezvoltarea județului, și a beneficiat de complicitatea unor înalți funcționari ai statului, în primul rând a fostului prefect, care-și completa agenda de lucru împreună cu deputatul Ionel Arsene. Acest personaj cu un comportament de baron a încercat să stoarcă județul de resurse, să pună mâna pe județ prin oamenii lui, în special prin Emilia Arcan și prin fostul prefect. Membrii PSD au vrut să spulbere tot ceea ce au considerat că le stă în cale pentru a avea putere totală și au făcut tot felul de abuzuri pentru a îndepărta din funcții oameni valoroși”, era declarația lui Laurențiu Leoreanu din comunicatul de presă al PNL Neamț.

Întrucât primarul Romanului a spus, în cursul săptămânilor trecute, că a avut discuții cu președintele CJ Neamț, Emilia Arcan, luni a fost întrebat despre cum caracterizează relația Primăria Roman –CJ Neamț. ”Aș califica-o, la acest moment, decentă. Aștept, în perioada următoare, să-i adaug și calificativul «bună», a răspuns Laurențiu Leoreanu. Atunci i s-a solicitat să lămurească afirmațiile din comunicatul de presă, venit pe linie politică. Astea nu au fost cuvintele mele. Deci, dacă urmăriți înregistrările, ați văzut că nu sunt cuvintele mele. Eu am să discut foarte mult și atent la PNL, să nu mai își permită să facă comunicate fără ceea ce declar eu. Deci, acestea nu au fost cuvintele mele și nu le recunosc. Consultanții trebuie să scrie ce spun politicienii, nu eu să spun ce scriu ei, a declarat Laurențiu Leoreanu.

Președintele PNL Roman a adăugat că acei consultanți politici care au trimis presei comunicatul ar trebui sancționați. Indiferent ce decizie se va lua în interiorul PNL, gafa de comunicare arată că partidul nu este atât de unit pe cât vrea să arate.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.