Presa, vinovatul de serviciu. Varianta PSD

de | 10/03/2016 | Fără categorie

În urmă cu ceva timp scriam despre faptul că primarul Laurențiu Leoreanu a dat vina pe presă, că nu ar fi înțeles sensul cuvintelor sale. Materialul îl găsiți aici, dar astăzi vreau să vă dau un alt exemplu despre cum oameni politici consideră că presa este, din nou vinovatul de serviciu.

PSD Roman își face promovare online, prin propriul site. Foarte bine, mulți viitori votanți se informează online. Însă marii strategi de comunicare au preluat un articol în care, printre altele, este atacată presa. În mare, este vorba despre cei care locuiesc în Fabricii și despre cum administrația locală a făcut foarte rău că i-a dus acolo, i-a marginalizat și îi îmbolnăvesc pe romașcani, fiindcă ei acolo trăiesc în mizerie, apoi vin în oraș și contaminează ”oameni nevinovați”. Nu știu cui aparține articolul, fiindcă este semnat cu două inițiale, dar important este că PSD Roman l-a preluat și, astfel, arată că este de acord cu ce scrie acolo.

Presa este vinovată că nu scrie nimic despre acei oameni, că îi lasă în mizeria lor, că nu informează corect. Dacă PSD Roman își asumă cele scrise acolo, eu vreau să întreb de câte ori au mers politicienii PSD acolo și de câte ori au ieșit public, prin consilierii locali, să spună ceva despre acei oameni?

Fiindcă presa asta nenonrocită, ”aservită” și mereu vinovată a mers acolo de foarte multe ori: și când o familie își plângea fiul de 20 de ani, adus mort din penitenciar, și când s-a ajuns la dosar penal între rude de la o mașină de jucărie a unui copil, și când li s-au dat materiale să își îmbunătățească condițiile de trai, și când unii au făcut grevă, nemulțumiți de ce le face sau nu le face administrația locală, și când ONG-urile au adus plus de confort în Fabricii, și când am auzit că acele dușuri și mașini de spălat stăteau sub cheie din cauză că unii nu au înțeles rostul acelei băi comune. Presa a fost acolo, indiferent de condiții și de confort.

Tot presa a fost cea care a arătat neputința administrației locale în comparație cu munca ONG-urilor, în special a Fundației Pacea și a Asociației Iubire și Speranță. Și tot presa i-a ascultat pe acei oameni care acuzau autoritățile locale (Primărie, Poliție etc.) pentru necazurile lor. Chiar dacă unii veneau trezi și alții sub aburii alcoolului, chiar dacă unii ne vorbeau frumos și alții ne jigneau înainte, presa i-a ascultat. În redacțiile în care am lucrat eu (și nu numai) s-a întâmplat de fiecare dată acest lucru, fiindcă Romanul înseamnă și Fabricii, și Bălcescu, și cartierul Muncitoresc, și centru.

Și dacă PSD Roman își asumă acel articol pe de-a-ntregul, înseamnă că își asumă inclusiv faptul că fostul primar Dan Cărpușor a fost cel care a luat decizia de a modifica acele hale și a construi acolo locuințe. A fost bine? A fost rău? Fiecare om poate să judece. Dar cred că oamenii politici sunt cei mai puțin îndreptățiți să acuze presa.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

1 Comentariu

  1. Toma NeCredinciosul

    Atentie!material de cercetare care s-ar putea sa fie interesant, chiar FOARTE interesant. De vazut cati dintre actualii lideri PSD au VOTAT din calitatea de consilieri locali, majoritari, stramutarea romilor in acel cartier! Pentur ca nu Leoreanu i-a dus acolo, nu Leoreanu i-a izolat ci chiar PSDistii care se dau acum cu fundul de pamant. Le reamintesc si jurnalistilor si PSDeului ca si in mandatul lui carpusor si in primul mandat a lui Leoreanu AU AVUT MAJORITATEA in forul legislativ local! Deci, PSD, departamentul comunicare, nota 2, treci in banca, ne vedem la toamna, poate vii mai pregatit, examenul din primavara asta l-ai picat deja!

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.