Apa pietrenilor discutată în ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență

de | 14/03/2016 | Fără categorie

Emilia Arcan, președintele Consiliului Județean Neamț, a participat, astăzi, la ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, alături de prefectul de Neamț, Niculina Dobrilă, și de șefii serviciilor descentralizate.

Singurul subiect abordat vizează asigurarea apei pentru populație, președintele Consiliului Județean Emilia Arcan precizând că nu mai acceptă să se recurgă la vreo nouă oprire a furnizării. „Orice s-ar întâmpla, indiferent de avariile care vor trebui soluționate, nu accept să se mai oprească apa în municipiul Piatra Neamț. Noi toți, am trecut printr-o experiență extrem de urâtă, așteptând, săptămâna trecută, trei, chiar patru zile, să vină apa. Rămân în continuare la ideea că intervenția la avaria pe de magistrală nu a fost una eficientă, că situația nu a fost manageriată «ca la carte». Le mulțumesc din suflet celor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, care au mai redus din suferința pietrenilor, ditribuind, în două zile, 157.000 de litri de apă, direct din cisterne, în câteva puncte aglomerate din oraș”, a declarat Emilia Arcan, președintele Consiliului Județean Neamț.

Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență au aprobat constituirea unui grup de lucru din care fac parte specialiști ai CJ, ISU, DSP, Garda de Mediu, APM, Sistemul de Gopsodărire a Apelor și DSVSA, care în colaborare cu reprezentanții Companiei Județene ApaServ să pună la punct un plan pe baza căruia să se revină asupra lucrării executate zilele trecute la magistrală, soluția tehnică agreată la repararea avariei nefiind considerată a fi una dintre cele mai bune. Vizată este reducerea semnificativă a timpului de intervenție.

De asemenea, se are în vedere și o manevră de potabilizare a apei din captarea de la Bâtca Doamnei, despre care se știe, de la începutul lunii trecute, că este poluată cu bacteria Clostridium Perfringens.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.