Eugen Păuleț ar putea pierde 450.000 de lei

de | 15/03/2016 | Fără categorie

Fostul consilier local Eugen Păuleț nu a fost crezut de Curtea de Apel Bacău că și-a dobândit averea în mod justificat. Marți, 15 martie, instanța din județul vecin a stabilit, în procesul Agenției Naționale de Integritate (ANI) împotriva lui Păuleț, că fostul consilier nu poate justifica cheltuieli făcute în perioada iunie 2008 – decembrie 2009.

”Constată că nu are caracter justificat dobândirea de către pârâţii Păuleţ Eugen, Păuleţ D., Păuleţ C.I. şi Păuleţ A. (soția și copiii) a sumei de 457.861,25 lei. În temeiul art. 18 alin. 1 din Legea nr. 115/1996 modificată, confiscă de la pârâtul Păuleţ Eugen suma de 457.861,25 lei. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicarea hotărârii”, se arată în soluția pe scurt prezentată de Curtea de Apel Bacău.

Eugen Păuleț a fost consilier local în actualul mandate până la începutul anului 2014, când a decis ”din motive personale”, să se lase de politică și să se dedice exclusiv afacerilor.

În aprilie 2015, ANI spunea, referitor la Eugen Păuleț, că ”diferența nejustificată identificată în perioada iunie 2008 – decembrie 2009 este de 594.494 lei”.

ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Bacău, ”în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și realizate de Eugen Păuleț în perioada exercității funcției publice de consilier local în cadrul Consiliului Local Roman”. La momentul la care ANI a anunțat că a găsit o avere prea mare la fostul consilier, Eugen Păuleț a spus că informațiile sunt eronate și că cifrele nu corespund realității.

”Domnul  Păuleț are la dispoziție 15 zile pentru recurs. Suma la care s-a ajuns este mai mică față de cea de la care a pornit procesul, dar eu consider că există justificare pentru fiecare ban cheltuit, chiar dacă instanța de fond a considerat altfel. Practic, instanța a spus că Eugen Păuleț a cheltuit mai mulți bani decât a produs”, a afirmat George Lazăr, avocatul lui Eugen Păuleț.

Dacă fostul consilier local va ataca hotărârea instanței de fond, procesul se va judeca la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.