Horia Mihail, aplaudat din nou de sute de romașcani

de | 27/03/2016 | Cultură, Local

Pianistul Horia Mihail i-a încântat din nou pe romașcani, poposind la Roman cu ”Pianul călător” pentru a șasea oară. Sute de spectatori au aplaudat prestația de excepție a artistului din sala mare a Casei de Cultură, în cadrul recitalului care a avut loc sâmbătă seară, începând cu ora 19.00.

Înainte de a-i purta pe spectatori în lumea lui Chopin, Horia Mihail a spvorbit despre cum se simte la reîntâlnirea cu publicul romașcan și cum își alege partiturile. ”Am ajuns la vârsta și am experiența și statura din punct de vedere artistic încât să aleg piesele pe care vreau să le cânt. Asta s-a întâmplat și în acest an. Am ales un program integral Chpoin. O nouă provocare pentru mine, după ce, în primul an am cânt o integrală Liszt, apoi anii ce au urmat au inclus integrale de Mozart, integrale de Beethoven. E un program care mie îmi este foarte drag, este prima dată când îl cânt în public, sunt foarte curios care va fi reacția publicului din Roman, un public foarte drag, fiindcă de fiecare dată când sunt în acest oraș, fie singur, fie însoțit de colegi ai mei, suntem primiți cu deosebită căldură și mult interes”, a afirmat pianistul Horia Mihail.

Acesta a adugat că știe că pianul care a rămas la Roman, după turneul din 2014, și-a făcut treaba. ”Sunt sigur că nu știu toate minunile (n.r. – premiile elevilor), însă am aflat de multe lucruri care s-au întâmplat în jurul acestui pian. Eu am cunoscut mai mulți tineri pianiști desosebit de valoroși, elevi care provin de la Școala de Artă ”Sergiu Celibidache” de aici, din Roman, și sunt foarte bucuros că aici scopul acestui proiect al radioului public a fost atins. ”De la spectacolul de sâmbătă seară nu au lipsit elevi și profesori de la Școala de Artă. ”Cel care l-a ajutat pe Horia Mihail în concertul de anul trecut – a fost pe scenă lângă Horia Mihail și a fost o onoare pentru el -Ștefan Buzdugan a obținut un premiu și la Iași, iar vineri, 25 martie, la Suceava. Mai sunt multe alte premii, mă bucur că domnul Mihail știe de rezultatele copiilor noștri. Înseamnă că simte că nu a fost în zadar donația”, a spus Ecaterina Popa, director adjunct al Școlii de Artă ”Sergiu Celibidache”.

În fiecare an, spectacolul de la Roman al ”Pianului călător” este susținut financiar de brandul de îmbrăcăminte Sense.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.