ANI: Maricel Benchea în stare de incopatibilitate

de | 29/03/2016 | Fără categorie

Într-un comunicat emis astăzi, 29 martie 2016, Agenția Națională de Integritate (ANI) apreciază că fostul consilier local Maricel Benchea s-a aflat în situație de incompatibilitate administrativă.

„În perioada exercitării mandatului de consilier local, a participat la deliberarea și adoptarea a trei Hotărâri ale Consiliului Local al Municipiului Roman prin care s-a alocat din bugetul local suma de 1.750 mii lei pentru Sport Club Municipal – Petrotub Roman, club sportiv în cadrul căruia Benchea Maricel deține funcția de președinte. Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001, precum și dispozițiile art. 75 şi art. 77, alin. (1) şi (2) din Legea nr. 393/2004” specifică ANI.

Decizia ANI nu este definitivă și poate fi atacată în contencios-administrativ.

Fostul consilier local Maricel Benchea – fost economist al companiei județene de apă ApaServ, președinte al unei asociații de proprietari și președintele clubului de fotbal Petrotub Roman – și-a dat demisia din CL Roman pe data de 29 februarie 2016, postul său fiind vacantat pe data de 2 martie. Mai târziu a devenit șef al Serviciului competiții sportive în Primăria Roman, ca urmare a unui concurs la care a acumulat peste 90 de puncte și la care a avut doi competitori, unul fiind exclus datorită faptului că nu avea vechimea necesară, iar unul nu s-a prezentat la examen.

În comunicatul emis de ANI mai apar și alți lucrători din administrația publică considerați a fi în stare de incopatibilitate:

  • Sarion Florinel, primar interimar și viceprimar al comunei Girov, a deținut simultan funcțiile de viceprimar și administrator al mai multor societăți comerciale;
  • Nechifor Constantin, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Pîngărați, în calitate de consilier local a participat la deliberarea și adoptarea unei Hotărâri a Consiliului Local s-a concesionat un teren unei asociații în care avea calitatea de membru fondator;
  • Vasiliu Augustin, consilier local în cadrul Consiliului local al comunei Pîngărați, în calitate de consilier local a participat la deliberarea și adoptarea unei Hotărâri a Consiliului Local s-a concesionat un teren unei asociații în care avea calitatea de membru fondator;
  • Avasiloaiei Nicolae Ciprian, consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Girov, a participat la deliberarea și adoptarea unor Hotărâri a Consiliului Local prin care și-aînsușit un drept concesiune și s-a stabilit și prețul de concesionare;
  • David Daniel, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Borlești, a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârii Consiliului Local prin care cumnatul său a devenit viceprimar al comunei.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

4 Comentarii

  1. Mister M.

    Mă amuz când văd băieții jupânului Leo că se împiedică de ANI. Sifonatul banilor publici nu se poate face la nesfârșit, chiar dacă v-a acoperit Leo până acum.

    Răspuns
    • nicoleta

      Acum ce are de spus d-nul Leoreanu? Se considera corectitudine totala si culmea ca multi il crede dar iata ca se dovedeste contrarariul. Si cate si cate situații de genul or mai fi.

      Răspuns
  2. nicoleta

    Oare de ce acum dupa ce si-a facut plinul pe bani publici. Nu imi plac oamenii care se prefac a fi ingeri dar de fapt au o masca sub care zace un demon care calcă peste cadavre pentru a-si atinge ținta.

    Răspuns
  3. Nastase Iuliana

    Cred ca nu este singurul .Oricum din 2012 au fost mai multe incompatibilitati la care se putea lua atitudine imediat nu dupa cativa ani.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.