Etapă finalizată în cadrul Sistemului de Management al Deșeurilor

de | 13/04/2016 | Fără categorie

Dan Manoliu, vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț, a inaugurat miercuri, drumul de acces spre stațiile de sortare și transfer a deșeurilor de la Tașca. Calea de acces are o lungime de aproape un kilometru, iar lucrările au durat câteva luni. „Am făcut recepția la termen a lucrărilor la drumul de acces spre Stația de transfer a deșeurilor de la Tașca. Este o lucrare făcută în cadrul proiectului privind Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor di n județul Neamț, cu fonduri suportate de către Consiliul Județean, pentru că execuția acestui drum a fost cheltuială neeligibilă în cadrul proiectului. În timpul vizitei de astăzi nu s-au constatat probleme de execuție, lucrarea fiind realizată la standardele cerute. Apreciez faptul că a fost realizată într-o perioadă scurtă, iar constructorul s-a mobilizat pentru a respecta termenul stabilit inițial, fără a mai fi nevoie de vreo prelungire. Transportul deșeurilor către stația de la Tașca se va face în condiții de siguranță, așa cum se întâmplă în cazul Depozitului județean de la Girov. Rămâne de stabilit operatorul pe zona aceasta și va demara activitatea conform proiectului județean privind selectarea și managementul deșeurilor”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Neamț, Dan Manoliu.

Staţia de transfer de la Taşca a fost realizată prin proiectul Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Neamţ şi are o capacitate de 9.000 de tone pe an. Valoarea acestei investiţii este de 3.104.714 lei, inclusiv TVA. Staţia de sortare a fost construită printr-un proiect Phare şi are o capacitate de 2.500 de tone pe an. Drumul de acces la Staţia de sortare şi transfer are o lungime de 927 de metri şi o valoare de 2.017.253 de lei, inclusiv TVA.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.