Eveniment PACT la Tămășeni. Cine vrea Primăria comunei

de | 17/04/2016 | Politică, Rural

Duminică, la prânz, locuitori ai comunei Tămășeni au participat la evenimentul de lansare a organizației PACT Tămășeni și PACT Doljești. La acțiunea politică a fost prezent și Sebastian Burduja, liderul celui mai nou partid pe scena politică actuală. Pentru susținerea echipelor din Tămășeni și Doljești a fost prezent și Andrei Carabelea, reprezentant al PACT Piatra-Neamț, dar și alte persoane importante în comunitatea din Tămășeni, precum profesoara Maria Andrici.

Liderul PACT Doljești a povestit despre ce I s-a cerut contra semnăturii pentru candidatură. ”Normalul a devenit anormal, iar majoritatea valorilor stau pe o coastă. Nu mai știi ce este valoros; dacă nu are bani, s-ar putea să nu fie.  Am aflat că sunt oameni în țară care au profesionalism și conduită morală, sunt dornici de a se implica și de a schimba direcția greșită în care se îndreaptă țara. Suntem dezinformați, suntem mințiți, aflăm adevărul abia din trei în trei ani și, de multe ori e prea târziu, suntem învrăjbiți unul împotriva celuilalt; dacă suntem învrăjbiți putem fi manipulați mai ușor. De aceea, lansez un apel la unitate și la comunicare. Comunicând unii cu alții vom putea afla ce îl deranjează pe cel de lângă noi. Mai vreau să mai povestesc ce mi s-a întâmplat zilele trecute, când am strâns semnături pentru candidații PACT la Consiliul Local Doljești. Un domn din comună, după ce a semnat și mi-a urat de bine, mi-a spus: ”Eu ți-am semnat, trebuie să dai și tu ceva”. I-am răspuns: ”Nu avem un sponsor și nu-ți pot da o sacoșă, o găleată sau o pungă. Dar îți voi oferi un loc mai bun, în care tu să-ți alegi prioritățile și un loc în care să-și placă să trăiești”, a spus Iosif Eremia Bulai, reprezentantul PACT Doljești.

Octavian Pârțac, candidatul PACT pentru funcția de primar al comunei Tămășeni, și-a început alocuțiunea doar după ce a invitat alături de el echipa cu care va candida la alegerile din data de 5 iunie. Lista candidaților pentru Consiliul Local Tămășeni este formată din : Octavian Pârțac, Iulian Bulai, Iustin Roca, Cornel Dumea, Emilian Dumea, Francisc Vătămănelu, Emanuel Cântaciu, Robert Mihăeș, Lucian Bulai, Marius Antili, Cătălin Dancă și Iosif Antili. ”Suntem azi aici pentru că, după 26 de ani de dezamăgiri, am decis să nu mai privim de pe margine, pasivi, ci să ne implicăm  și să arătăm că lucrurile pot sta mult mai bine decât se prezintă acum. Sunt aici pentru că am trei copii cărora le spun adesea: Radu, Tudor și Anastasia, cei mai frumoși copii din România. Sunt onștient că politica e mai presus de noi, ca indivizi și că, de asemenea, politica este un mod de a face bine oamenilor. Sunt singurul candidat ales de un grup, nu auto-propus. Nu mi-am pus în minte să candidez și apoi am căutat oameni care să mă sprijine, ci echipa a decis ca eu să o reprezint. Am 31 de ani și tinerii de vârsta mea fug de politică ca de necuratul. La 40 de ani, când le cresc copiii, se concentrează să le asigure acestora un viitor dându-se pe ei la o parte și sperând să vină alții mai tineri. Nu am experiență. Dar ce înseamnă experiența pentru cei care ne-au condus până azi? Corupție, dosare penale, pușcărie. Țara are mai degrabă nevoie de experiența mea și a noastră decât de experiența celor care ne-au reprezentat până acum”,  afirmat Octavian Pârțac.

Liderul PACT a început prin a-I felicita pe cei prezenți pentru implicare. ”Vă luptați cu integritate, cu responsabilitate, cu cinste. Asta înseamnă o comunitate. Eu am plecat în urmă cu 12 ani în Statele Unite. Așa a fost viața. Am gândit că acolo va fi mai bine. Dar acolo nu-I acasă. Bunicul meu a murit în România, cât timp eu încă eram departe. Și mi-a spus, pe patul de moarte: În viață să nu faci ce poți, să faci ce trebuie. Apoi s-a născut fiica mea și am simțit că ea trebuie să trăiască în Romînia, fiindcă acesta este pământul ei. Copiii frumoși ai României, cei pe care-I vedem aici azi și cei din toată țara, merită să fie o comunitate. Cineva spunea că e o diferență simplă între un politician și un lider: politicianul se gândește la următoarele alegeri, în timp ce liderul se gândește la următoarele generații. Fiecare dintre dumneavoastră sunteți lideri, fiindcă altfel nu v-ați afla aici. În ultimii trei ani am fost în peste 300 de localități din România. Mai peste tot e prăpăd, mai peste tot oamenii sunt dezamăgiți, politicienii fură și această țară, cu un potențial imens, se irosește. Lupta cea grea nu e la București, la Piatra-Neamț sau la Roman, ci aici. O duceți fiecare dintre dumneavoastră în fiecare zi: lupta cu resemnarea, politicienii vechi, scepticismul;  și zi după zi, după zi, trebuie să-I convingenți pe alții că mai există o speranță. Știu că aveți această speranță. Haideți să o dăm mai departe, să nu ne lăsăm dezamăgiți, haideți să fim împreună”, le-a transmis Sebastian Burduja celor prezenți.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

1 Comentariu

  1. Stefana

    BRAVO, romani! Sunteti minunati! Romania asta a noastra chiar mai are o sansa!!!

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.