Floriile, ultima duminică a postului mare

de | 24/04/2016 | Religie

Floriile se sărbătoresc în fiecare an în ultima duminică a postului mare, înainte de duminica Învierii Domnului. Din punct de vedere religios, această sărbătoare amintește de intrarea triumfală a lui Iisus Hristos în Ierusalim, în zilele dinaintea patimilor. Cele patru Evanghelii amintesc despre acest episod și spun că Iisus a fost primit, la intrarea în Ierusalim, cu ramuri de finic și de măslin. Acum, credioncioșii primesc ramuri de salcie, ce sunt, mai înainte, sfințite de preoți. Ramurile se aduc acasă și se pun la tocul ușilor și lângă icoane, pentru binecuvântare.

Tot în această zi, persoanele care au prenume de flori – Lăcrămioara, Violeta, etc – își serbează onomastica. În duminica Floriilor, creștinii care țin post au dezlegare la pește.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.