Accident cu cinci răniți pe Griviței (galerie foto)

de | 29/04/2016 | Actualitate, Local

Vinerea mare a venit cu un necaz pentru o femeie de pe strada Griviței: un SUV a intrat în curtea casei direct prin gard. SUV-ul Hiunday s-a lovit cu un autoturism Peugeot 106, apoi a dărâmat gardul și s-a oprit la câțiva centimetri de casă, pe o conductă de gaz.

La fața locului au ajuns, în scurt timp, mai multe mașini ale pompierilor, reprezentanți ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Roman, polițiști și angajați ai E.ON Gaz.

Din cauza riscului de explozie, au fost deconectate bornele de la acumulatorul auto al autoturismului și, totodată, reprezentanții firmei de distribuție a gazelor naturale au oprit alimentarea cu gaz până la ridicarea mașinii și verificarea daunelor produse la conducta de gaz. ”La intersecția străzilor Dimitrie Cantemir cu strada Griviței a avut loc un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme. Se pare că vinovat de producerea accidentului a fost șoferul unui autoturism, care nu a acordat prioritate, nerespectând semnificația indicatorului ”oprire”. La Spitalul municipal de urgență Roman au fost transportate cinci persoane – cei doi șoferi și trei pasageri -, pentru că acuzau dureri. Niciunul dintre conducătorii auto nu era sub influența băuturilor alcoolice”, a afirmat subcomisarul Iulian Cloșcă, din cadrul Poliției Rutiere Neamț.

Nu este prima dată când au loc accidente în această intersecție, pe trotuarul de lîngă gardul dărâmat acum fiind montați stâlpișori de avertizare – din cauza altor evenimente de acest tip ce au avut loc -, dar oamenii legii spun că de vină este doar neatenția șoferilor.

”Pe aici circulă zilnic sute de mașini. Unii dintre ei, din păcate, nu sunt atenți și nu acordă prioritate”, a precizat subcomisarul Iulian Cloșcă.

Șoferul care nu ar fi acordat prioritate de trecere este din municipiul Roman și conducea autoturismul Peugeot.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

1 Comentariu

  1. Andreea

    Existau doi stalpi, la intrarea pe strada Grivitei dinspre scoala 7, ce impiedicau accesul masinilor de tonaj. Au disparut, iar acum masini de 20 tone, trec pe acolo. Sa reapara acei stalpi, pentru ca asfaltul e turnat din banii nostrii. In plus, e bun si toti soferii, o cam calca. Si asa, se ajunge in spital.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.