PNL a lansat echipa și proiectul Roman 2020

de | 12/05/2016 | Local, Politică

Primarul municipiului Roman Laurențiu Leoreanu, candidat al PNL pentru un nou mandat, și-a prezentat miercuri, 11 iunie, la Casa de Cultură, echipa de consilieri locali. La eveniment au luat parte președintele PNL Neamț Mugur Cozmanciuc, senatorul Eugen Țapu Nazare, deputatul Vlad Marcoci, primarul municipiului Piatra Neamț, Dragoș Chitic, alți membri ai echipei liberale și o sală plină.

A fost prezentat proiectul Roman 2020 prin care Laurențiu Leoreanu și echipa de la Consiliul Local, dar și cea de la Consiliul Județean, promit să  ducă mai departe dezvoltarea ”marii familii romașcane”. Cu această ocazie președintele PNL Neamț, candidat pentru șefia Consiliului Județean, Mugur Cozmanciuc și-a reafirmat sprijinul pentru Laurențiu Leoreanu.

În urmă cu un an de zile eram aici la Roman și am stabilit, împreună cu colegul și prietenul meu Laurențiu Leoreanu, să construim, să dezvoltăm municipiul și județul. Romanul a cunoscut dezvoltare, iar lucrurile astea se văd, de aceea acest model de bună practică merită să fie exportat la nivel de județ, regional și național. Prin urmare, am lansat proiectul Neamț 2020, proiect pe care îl  vom continua împreună cu dumneavoastră. Astăzi, la Roman, am lansat un concept nou: conceptul de mobilitate urbană pentru județul Neamț. Pentru ROman este concept vechi, pentru că domnul primar l-a folosit și l-a implementat din 2008, în fiecare zi, lucru pe care l-ați văzut fiecare. Ar mai fi multe lucruri de spus, dar câteva trebuie să rămână în mintea și pe buzele tuturor în perioada următoare: PNL își propune să aducă dezvoltare, prosperitate și asta va face pentru fiecare dintre dumnevoastră, pentru marea familie romașcană, pentru județul Neamț, pentru întreaga Românie. Împreună suntem o echipă vrednică și așa viitorul are sens”, a declarat președintele PNL Mugur Cozmanciuc.

”Sunt onorat, pentru că fac parte dintr-o echipă care a muncit mult, pentru că lucrez alături de un om care muncește foarte mult și care ne pune și pe noi la muncă. Sunt onorat pentru că am colegi ca dumneavoastră. Romanul a pornit pe un drum al dezvoltării, iar transformările se văd la orice pas. Multă lume ne întreabă cum am reușit. Răspunsul este simplu: pentru că noi i-am tratat pe oameni cu respect, pentru că am cheltuit banii publici cu grijă, pentru că ne-a interesat problema fiecărei străzi, a fiecărei zone, a fiecărui cartier, pentru că am stabilit priorități. Noi suntem o echipă care înglobează fiecare romașcan cu problemele și nevoile lui, cu bucuriile și cu necazurile sale, cu așteptările sale. Pentru a dezvolta mai departe orașul este nevoie de Consiliul Județean, pentru că sunt proiecte care se pot sprijini la comun. De aceea este nevoie ca Mugur Cozmanciuc să fie președintele CJ Neamț. În 5 iunie, Romanul votează PNL!”, a spus Lucian Micu, propunerea PNL pentru Consiliul Local Roman.

Ultimul care a vorbit auditoriului a fost Laurențiu Leoreanu, candidat pentru un al treilea mandat ca primar al municipiului Roman.

Am încercat în cei opt ani să îi fac pe romașcanii mei să fie mândri de oraș și de primarul lor. Și oriunde am fost, la București, în țară, în străinătate, am căutat ca Romanul să fie un oraș onorat, despre care lumea să vorbească cu drag si cu respect, pentru că aici s-a scris istoria, încă de pe vremea lui Ștefan cel Mare. În cei opt ani am încercat să construim, cărămidă cu cărămidă, deși nu ne-a fost ușor. Însă nu ne-am dat bătuți, ci ne-am mobilizat și am încercat să fim prezenți oriunde a fost nevoie, oriunde Romanul întrezărea o speranță de dezvoltare. A fost nevoie de foarte multă muncă, dar nu am muncit doar eu. Ca primar am venit cu viziunea, dar am avut alături de mine două echipe importante și esențiale: echipa politică și cea administrativă, formată din oameni competenți, dedicați, care nu s-au uitat la ceas, ci au crezut în proiecte și le-au pus în practică. Și uite că acum se vede. Iar celor care ne contestă le răspundem doar prin rezultatele muncii noastre. Dar astăzi nu este vorba doar despre Roman, ci și despre județul Neamț. De aceea vreau să vă spun că am mare încredere în Mugur Cozmanciuc, care vine cu proiectul Neamț 2020, unde este inclus și programul Roman 2020. Este important ca un președinte de Consiliu Județean să se implice, să fie echidistant față de toți primarii, indiferent de culoarea politică, pentru că este vorba de oameni, care trebuie respectați. Mulți nu au înțeles acest lucru și au crezut că îi fac o favoare unui primar. Dar nu e așa. Banii sunt pentru investiții, implicit pentru oameni. PNL este partidul format din oameni care sprijină cetățenii. Și așa vom face și pe viitor. Cred în domnul președinte Mugur Cozmanciuc și am nădejdea că vom face lucruri bune pentru Roman și pentru romașcani. Totodată, echipa Consiliului Local pe care o am alături de mine este cea mai bună pe care o are municipiul în ultimii 15 ani. Vă invit să o votați pentru ca ei, după 5 iunie, să vă slujească. Și e simplu, pentru că PNL ocupă primul loc pe buletinul de vot, unde sperăm că ne veți susține ca să fim și pe 5 iunie. Vă spun un singur lucru pe care să nu îl uitați niciodată: V-am iubit, vă iubesc și am să vă iubesc mereu. Este mesajul meu pentru Roman și pentru romașcani. Sunt convins că împreună vom reuși. Vă aștept pe 5 iunie să fiți alături de mine, ca după aceea să fiu alături de voi pentru încă patru ani”.

Echipa PNL la Consiliul Local Roman, care a fost prezentată, este compusă din: Ovidiu Lucian Micu, Leonard Achiriloaei, Constantin Ghica, Ioana Roxana Iorga, Lucian Ioan Pascariu, Bogdan Costinel Andrieș, Mircea Beloiu, Andrei Fron, Viorel Dragoș Moroșanu, Dana – Lăcrămioara Păiuș, Miluță Scutaru, Petru Farcași, Gabriela Daniela Suman, Grațian Ștefan Iacob, George – Alexandru Bălan, Bogdan Nicolae Cucurdel, Mihai Armanu, Liliana Chelariu, Adrian Bolea, Vasile Betianu, Cristian Toader, Carmen Elena Diaconu, Octavian – Adrian Pruteanu, Mihai Blăjuț, Eusebiu Lupu și Eugen Răileanu.

*acest articol este un advertorial

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.