Obiecte cu suflet și cu multă trudă

de | 19/05/2016 | Administrație, Local

Zeci de meșteri populari din toată țara s-au adunat, la Roman, cu ocaiza târgului organizat în această perioadă, târg aflat la a XII-a ediție. Romașcanii care iubesc produsele autentice trebuie să se ghideze după eticheta organizatorilor.

Pe eticheta fiecărui stand se regăsesc informațiile necesare pentru ca meșterul să fie identificat în această calitate ca participant la Târgul Meșterilor Populari, organizat de Asociația pentru Antropologie urbană și Primăria Roman. ”Este o manifestare care reunește în jur de 25 de meșteri populari, atât din Moldova, cât și din restul țării. O parte dintre ei nu sunt nici pe departe la prima prezență la Roman, ci dimpotrivă. Unii au continuatate chiar de la prima ediției și sunt deja cunoscuți și căutați de către romașcani în târguri. Sunt cu produse diferite, de la prelucrarea pieilor sau a blănii, până la prelucrare în lemn, ceramică. Sunt reprezentate zone diferite, din Prahova avem din nou standul Ecaterinei Oproiu, avem ceramică de Corund, cu meșterul Molnoș Iosef și mulți alții. Aș remarca, în mod deosebit anul acesta, prezența Cerasab Săbăoani. Aceste produse au fost realizate în cadrul unui proiect social cu fonduri europene, de oameni care au fost dispuși să învețe vechiul meșteșug al olăritului. Este un semnal pe care care îl trage acest proiect, fiindcă sunt meșteri care nu au cui să  transmită ceea ce știu să facă, iar unii dintre ei pleacă dintre noi și nu mai este nimeni care să le continue munca”, a afirmat Iulia Butnariu, organizator al Târgului Meșterilor Populari.

Cei 25 de meșteri populari prezenți sunt optimiști și speră ca acest târg să fie măcar la nivelul celor anterioare. Târgul Meșterilor Populari va sta la Roman până duminică seară. Prin urmare, fie că aveți nevoie de o poșetă, o ie, o bijuterie, lucruri pentru casă sau alte obiecte, oferta este bogată și negocierea se acceptă din partea fiecărui meșteșugar.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

1 Comentariu

  1. Cristina

    Foarte interesant. Iubesc astfel de targuri. Pacat ca nu am putut participa.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.