Infractor urmărit și prins de polițiști în Roman

de | 29/05/2016 | Fără categorie

Polițiștii structurilor de ordine publică și investigații criminale din cadrul Poliţiei municipiului Roman au desfăşurat vineir seară, între orele 17.00 și 20.00, o acţiune pe linia identificării persoanelor urmărite la nivel național. Astfel, în jurul orei 18.45, un echipaj de poliție a identificat un bărbat de 60 de ani care posedă un mandat de executarea pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Roman. Acesta a fost condamnat să execute 6 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lovire. În fapt la data de 4 decembrie 2014, în jurul orei 17.10, acesta s-a deplasat la un restaurant din Roman, unde lucra ca bucătăreasă persoana vătămată, pe care a lovit-o cu un cuţit în zona gâtului şi a mâinilor, cauzându-i leziuni ce au necesitat pentru vindecare opt-nouă zile de îngrijiri medicale.

În cadrul aceleiași acțiuni, în jurul orei 19.20, după o urmărire efectuată de lucrătorii din cadrul Biroului de Investigații Criminale şi Biroului de Ordine Publică Roman pe mai multe străzi din mun. Roman, a fost prins pe strada Dumbrava Roşie un romașcan de 41 de ani, care încerca să se sustragă de la executarea pedepsei cu închisoarea. Pe numele acestuia era emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de Judecătoria Roman, fiind condamnat la zece luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de furt calificat. În fapt, la data de 6 mai 2015, în jurul orei 17.00, acesta s-a deplasat în triajul CFR Roman, unde a escaladat un vagon al unei garnituri de tren care staţiona, cu scopul de a sustrage fier vechi, fiind depistat de lucrătorii de poliţie în timpul săvârşirii faptei. Cele două persoane au fost escortate la Penitenciarul Bacău pentru a fi încarcerate.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.