Cristian Baciu: „Nu vreau doar o schimbare. Vreau o schimbare în bine!”

de | 30/05/2016 | Politică

Cetățenii din comuna Horia s-au reîntâlnit duminică, 29 mai, cu liderii PNL ai județului Neamț. Mugur Cozmanciuc – președintele PNL Neamț și candidatul pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț, senatorul Eugen Țapu, Laurențiu Leoreanu – președintele PNL Roman și mai mulți candidați pentru funcția de consilier județean au venit la Horia pentru a reconfirma susținerea de care se bucură Cristian Baciu, candidatul PNL pentru funcția de primar al comunei Horia, dar și echipa de candidați pentru COnsiliul Local al comunei. Evenimentul politic s-a desfășurat în căminul cultural de la Horia, în prezența a aproximativ 200 de persoane.

intalnire electorala Cristian Baciu_7768

Vă mulțumesc pentru că sunteți alături de mine și de echipa de consilieri locali. Împreună cu dumnealor vrem să reclădim un viitor mai bun, un viitor care să dea speranță tinerilor, în primul rând ca să se întoarcă în comuna Horia. Ne aflăm pe ultima sută de metri din această campanie electorală. A fost lungă, grea. Eu zic că a meritat efortul. Eu am decis să candidez la funcția de primar pentru că noi toți merităm un viitor mai bun, decent. Dacă în 16 ani s-a bătut pasul pe loc, acum a sosit momentul să facem o schimbare; și nu o schimbare, ci o schimbare în bine. Nu am decis că candidez de dragul campaniei, ci am decis să înving. Majoritatea dintre dumneavoastră mă cunoașteți încă de pe vremea când m-am anagajat la primărie. Am fost și sunt, în continuare, alături de dumneavoastră, pentru rezolvarea problemelor. Actuala conducere nu dă o importanță atât de mare cetățenilor. În ultimii patru ani, investițiile în comuna Horia nu s-au văzut absolut deloc. Noi avem nevoie de utilități; nu avem apă, nu avem canalizare, nu avem asfalt pe toate drumurile comunale. Ce să mai zic de situația copiilor din școli, la cum merg copiii spre școli. La doi pași de Roman, nu avem un trotuar pentru ca ai noștri copii să meargă în siguranță la școală. Eu vreau să mă implic. Cunosc necesitățile fiecăruia; în aceste săptămâni am mers casă cu casă, pentru a vă asculta și pentru a vă cunoaște fiecăruia necazul și nevoia, dar și ce doriți dumneavoastră de la viitorul primar. Mi-am făcut un program, am trasat prioritățile pe termen scurt. Am lângă mine o echipă de consilieri locali, pe care vă rog să o votați, fiindcă un primar singur nu poate face nimic. Dacă nu ai o echipă, dacă primarul nu face o echipă cu cei care sunt în primărie, cu cei care parte parte din Consiliu, nu se întâmplă nimic bun. Și s-a văzut asta de 16 ani. Niciodată, în 16 ani, actualul primar nu a făcut echipă – nici cu Consiliul Local, nici cu viceprimarul, nici cu Consiliul Județean. Tot am sperat, măcar ajutor din partea CJ, cu o cofinanțare. În ultimii patru ani, am primit zero lei. Atunci, cum să faci față nevoilor? Proiecte, pe hârtie, s-au făcut, dar nu s-a concretizat nimic. Avem o așa-zisă canalizare. Vine vidanja de două ori pe săptămână; gândiți-vă ce efort trebuie făcut în următorii ani, ca să avem canalizare toată comuna. Știm care sunt prioritățile. Eu vreau să mă implic. Dar ca să reușesc, am nevoie de votul dumneavoastră și de o echipă. Tocmai de aceea nu sunt singur”, a afirmat Cristian Baciu, candidatul PNL pentru Primăria Horia.

intalnire electorala Cristian Baciu_7801

Președintele filialei județene a partidului a explicat de ce este nevoie ca administrația locală a unei comune să aibă o colaborare eficientă cu cea a localităților din jur.  ”Am venit azi, aici, pentru ca Horia să aibă un viitor. În timp ce vorbea prietenul nostru, domnul primar Cristi Baciu, căci așa vreau să-l țineți minte, stăteam și mă gândeam la faptul că, în urmă cu șapte – opt ani, am cunoscut un primar din Elveția. Era vorba despre primarul din Lausanne. Apoi, am cunoscut un primar din zona metropolitană a Lausanne, din Crissier. Acolo, la un moment dat, nu mai știam dacă sunt în Crissier sau în Lausanne, dar mi-am dat seama că acolo este o echipă de oameni care au știut să dezvolte comunitățile. Și noi putem face odezvoltare unitară. Laurențiu leoreanu, primarul Romanului, este președintele Asociației Roman Metropolitan. Dar degeaba este președinte dacă nu are colaboratori pe măsură, dacă nu are oameni care să înțeleagă ce înseamnă viitor și dezvoltare, dacă nu are oameni cae să înțeleagă ce înseamnă zonă rezidențială și zonă cu parcuri industriale. Iar colaborarea între Cristi Baciu și Leoreanu trebuie să fie ca în Elveția, să funcționeze pentru binele comunității, pentru ca să avem ce arăta tinerilor noștri, pentru ca să avem cu ce-i atrage înapoi, acasă”, a declarat deputatul Mugur Cozmanciuc, președintele PNL Neamț.

intalnire electorala Cristian Baciu_7730

Declarația lui Mugur Cozmanciuc a fost completată de cea a lui Laurențiu Leoreanu. Primarul municipiului Roman, care candidează pentru un al treilea mandat, a adăugat că sunt mai multe motive pentru care îl sprijină pe candidatul PNL la Primăria comunei Horia. ”Ceea ce am făcut bun la Roman, putem oferi, ca model, și la Horia: trotuare, drumuri bune, școli amenajate, grădiniță, creșă; pentru că râul moldova nu mai este o apă care desparte ci, prin barajul pe care l-am făcut, Romanul și Horia s-au unit. Eu îl sprijin, îl ajut și voi fi alături de viitorul dumneavoastră primar, Cristi Baciu. Și pentru că e în echipa noastră PNL dar, vă spun drept, și pentru că mi-i drag; mi-i drag ca om, are ceva bun în el. Este deștept, este om tânăr, este un om care merită să fie primar aici pentru câteva mandate. Este un om care poate să dezvolte comuna, un om pe care am văzut că-l doare, că-i pasă de ceea ce se întâmplă în comuna dumneavoastră. Cristi Baciu este un om care vrea, un om care dorește și un om care poate. Dar, mai ales, e un om care nu-i singur, care are o echipă puternică de consilieri, de oameni faini. El nu e singur, are susținere la Roman și are susținere și din partea domnului senator Eugen Țapu, și din partea domnului Mugur Cozmanciuc, viitorul președinte al Consiliului Județean Neamț. Sutem o echipă puternică în Neamț și chiar suntem determinați să facem treabă. Duminică, pe 5 iunie, vă invit să mergeți la vot. Veți primi trei buletine: unul pentru funcția de primar, unul pentru Consiliul Local și unul pentru Consiliul Județean. Votați poziția 1 pe buletinele de vot!”, le-a transmis Laurențiu Leoreanu celor prezenți.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.