Parcarea etajată, gratuită până în iulie

de | 30/05/2016 | Fără categorie

Parcarea etajată de la Piața Centrală a fost inaugurată, oficial, luni. Romașcanii vor putea gratuit acolo până la data de 1 iulie, după care se va aplica același tarif ca și în cazul celorlalte parcări din oraș. Lucrările la parcarea etajată au început în urmă cu doi ani, dar proiectul datează din 2012. Inițial, acest obiectiv a fost dorit de mai mulți constructori, astfel că prima licitație a fost contestată. Contact Steel SRL și Modern Construct SRL au fost, până la urmă, firmele care au executat lucrările la acest obiectiv.

”Toată această clădire este pe structură metalică și beton, fiecare stâlp de susținere are la bază un micropilot. Deci, iată, iar această nouă tehnologie de micropiloți, pe câte un pahar de beton de unu pe unu. De asemenea, suprafața total construită este de 1.110 metri pătrați, sunt 26 de locuri de parcare la parter, 23 de locuri de parcare la etaj. Deci, un total de 49 de locuri de parcare, plus trei – patru locuri care pot rămâne în standby. Vreau să vă spun că, înainte, parcarea de aici avea 25 de locuri, avea foarte multe insule de beton, separații în teren și nu era ergonomic gândită. Are rampe de acces dinspre strada Sucedava – urcare – și înspre Aprodu Arbore – coborâre, are o scară metalică pentru acces pietonal la etaj. Întreaga structură metalică este zincată, ceea ce înseamnă că este protejată împotriva coroziunii”, a precizat Laurențiu Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Contructorul a spus că o parte a lucrărilor au fost dificil de realizat, din cauza particularității construcției. ”Spre exemplu, la asfalt, noi am respectat rețeta pe care am primit-o de la proiectant. Au fost proiectanții, a fost și Inspecția în construcții și a văzut cum decurg lucrurile pe acest șantier. Aici, compactarea s-a făcut, din cauza stâlpilor, cu un compactor mai mic. De obicei, compactarea se face cu un compactor de trei tone, dar aici am intrat cu un compactor de 800 de kilograme”, a spus Vasile Macovei, reprezentantul firmei Contact Steel SRL Roman.

Pentru ca șoferii să știe de la început dacă mai sunt locuri disponibile, la partea de acces în parcare va fi afișat, electronic, numărul locurilor de parcare libere. Investiția a costat, pentru 49 de locuri de parcare, 1.176.000 de lei. Seara, după ora 17.00, parcarea va fi gratuită. La sugestia presei, o zonă de la parter va fi amenajată drept parcare pentru biciclete și scutere.

  • acest articol este un advertorial

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.