„Revoluția zâmbetelor” pe Valea Siretului

de | 02/06/2016 | Politică

Zeci de zile petrecute din poartă în poartă, mii de ore de vorbit cu oamenii, sute de fotografii cu susținătorii și nenumărate zâmbete. Așa descriu reprezentanții PACT campania electorală la finalul căreia se vor alege primarii, consilierii locali și consilierii județeni pentru următorii patru ani. Tinerii de la PACT Tămășeni și PACT Doljești spun că perioada de campanie electorală a fost un adevărat ”curs” de realitate și comunicare cu cei din jur, o comunicare constructivă, adică o politică făcută cu zâmbetul pe buze.

Campania noastră electorală de la Tămășeni a avut în centrul atenției omul, tot așa cum întreg demersul nostru politic PACT are în centru cetățeanul. Lui ne adresăm, cu el construim. Avem o abordare diferită: scoatem în evidență oamenii simpli, dar merituoși, gospodari, cinstiți, cu familii frumoase și implicați în viața comunității. Vrem să facem o revoluție a zâmbetelor, a oamenilor senini și cu inimă bună! Politica în România se face cu prea multă încordare și cu prea multă răutate. De fapt, noi credem că în acest spațiu public trebuie să orientăm atenția spre dragostea de oameni, spre seninătate și încredere reciprocă. Construim împreună cu omul, fie el învățător, elev, pensionar, simplu agricultor,muncitor, director, student sau om de afaceri. În plus, prin vizitele noastre la Ciugud și Peștera, am văzut că se poate. O administrație publică eficientă și îndreptată către a ajuta oamenii poate transforma profund în bine o comunitate”, a afirmat Octavian Pârțac, candidat PACT la Primăria Tămășeni.

„A fost o campanie electorală copleșitoare în care eu și colegii mei am intrat în contact cu oameni, am cunoscut oameni și nevoile sau nemulțumirile lor. Toate acestea au început cu un zâmbet reciproc și cu multă sinceritate din partea tuturor. Dacă ar fi să definim generic această campanie, noi, echipa PACT, am denumi-o așa: ,,Revoluția zâmbetelor și a oamenilor frumosi”. Mulțumim tuturor oamenilor care ne-au primit, ne-au ascultat și ne oferă toată susținerea lor pentru acest proiect al nostru, al tinerilor pregătiți și cu o viziune sinceră și pe termen mediu și lung. Oameni buni, haideți să nu găsim sensuri urâte în lucrurile frumoase, pentru că asta înseamnă să fim răutăcioși. Să acordăm o șansă doar celor ce o merită și celor care conștientizează că a fi primar sau consilier local nu este un privilegiu, ci o responsabilitate enormă!”, este de părere Iustin Roca, candidat PACT pentru Consiliul Local Tămășeni.

Pentru unii competitori, bucuriile și experiențele inedite din campania electorală au compensat, într-o mică măsură, lipsa familiei. ”Campania PACT de la Tămășeni-Adjudeni-Doljești a fost ceva rupt din viitor în sensul că am ridicat cu mult standardul. Miza campaniei nu a fost să facem promisiuni nerealiste ci să salutăm cât se poate de mulți oameni. Am vorbit cu bătrâni, cu tineri, cu copii și am bătut la absolut fiecare poartă din comună. Reacțiile au fost foarte pozitive în mare măsură, dar am întâlnit și oameni nehotărâți și sceptici. Având ca bază contactul cu fiecare om din comunitate, campania electorală PACT pentru Valea Șiretului nu s-a rezumat doar la întâlnirile din satele noastre și am comunicat masiv și cu cei plecați în străinătate și sunt interesați de starea lucrurilor în satele: Tămășeni, Adjudeni, Doljești, Rotunda, Buhonca și Buruenești. Termenul «revolutia zambetelor» este foarte reprezentativ pentru comportamentul nostru în cadrul campaniei, nu am atacat celelalte formațiuni politice, nu am venit cu reproșuri la adresa celor care au fost la putere până acum. Au fost 30 de zile de entuziasm și speranță. Pot deja să îi felicit pe colegii mei care vor intra în Consiliul Local al comunei Tamaseni. Pe de altă parte trebuie să spun că mi-a lipsit mult familia în această perioadă, în ciuda faptului că am fost în contact aproape zilnic cu soția și fiul meu. În curând voi începe concediul de îngrijire a copilului și abia aștept să mă întorc în zonă, atât la Tamaseni cât și la Roman, imediat după terminarea acestei scurte perioade”, a spus Iulian Bulai, candidat PACT pentru Consiliul Local Tămășeni.

În urmă cu 27 de ani, un dramaturg a devenit portavocea Revoluției de Catifea și, apoi, președintele Cehoslovaciei. Acum, mai mulți tineri artiști, oameni de afaceri și intelectuali, vor să facă administrație locală și politică zâmbind tuturor și muncind pentru fiecare.

  • acest articol este advertorial

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.