Accident grav în Traian: două persoane decedate și patru răniți

de | 07/06/2016 | Actualitate, Județean

Două persoane au murit și alte patru ajuns la spital, în urma unui grav accident rutier e a avut loc marți seară, în jurul orei 18.20, pe DN2, în localitatea Traian. Evenimentul rutier pare să fi pornit, după primele cercetări, din vina conducătorului autoturismului Toyota. Acesta ar fi încercat să depășească pe partea dreaptă un TIR care se deplasa pe direcția Roman – Iași, doar că autoturismul a acroșat TIR-ul și a ajuns, apoi, într-o dubiță care transporta valori și care se deplasa pe celălalt sens de mers, spre Roman.

Pe drumul național DN2/E85, în interiorul localității Traian, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate trei autovehicule. Din păcate, accidentul rutier a fost soldat cu decesul a două persoane și vătămarea corporală a altor patru. Executăm cercetări, pentru a stabili cu exactitate cauza producerii accidentului rutier. Doi dinte conducătorii auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele au fost negative. Persoanele decedate nu erau de naționalitate română. De fapt, toți ocupanții unui autoturism erau străini”, a afirmat subcomisarul Iulian Cloșcă, din cadrul Biroului Rutier Roman.

Salvatorii care au ajuns la fața locului nu au avut o misiune ușoară. ”La fața locului ne-am deplasat cu o autospecială de descarcerare grea, o autospecială cu apă și spumă de capacitate medie, ambulanța SMURD și o altă autospecială. Ajunși aici, am constatat că o victimă era în afara autoturismului Toyota. Victima din dreapta față a fost degajată de noi, nefiind încarcerată. S-a intervenit pentru descarcerarea celorlalte două victime. Din păcate, echipajul de pe ambulanță a constatat decesul celor două victime, fiind vorba despre conducătorul auto și pasagerul din stânga spate. De asemenea, s-a înlăturat pericolul de incendiu, existând riscul de incendiu din cauza scurgerilor de combustibil. Din mașina de transport valori, două victime au fost transportate la spital, șoferul nefiind accidentat”, a declarat maiorul Mihai Constantin Parasca, comandantul Detașamentului de Pompieri Roman.

Autoturismul Toyota era înmatriculat în Grecia și, cel puțin o parte a ocupanților mașinii aveau documente grecești. Cele două persoane din această mașină, care au supraviețuit impactului, au fost transportate la Spitalul de Urgență Roman în stare foarte gravă.

Din cauza evenimentului rutier, circulația pe E85 a fost blocată pe ambele sensuri de mers, traficul fiind deviat pe o stradă secundară din Traian.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.