Să luăm exemplu: copiii centrelor de plasament din Neamț donează pentru Cumințenia Pământului

de | 12/07/2016 | Județean

Copiii centrelor de plasament aflate în structura DGASPC Neamț au avut inițiativa de a dona bani pentru achiziționarea operei marelui sculptor Constantin Brâncuși, fiind dispuși să renunțe fiecare la 1 leu din suma pe care o primesc lunar drept cheltuieli de buzunar.

Gestul remarcabil a pornit de la elevii mai mari dar exemplul lor a fost urmat și de cei mai mici, cu toții considerând că este momentul să dea un exemplu tuturor de respect pentru valorile naționale și să arate totodată că Brâncuși este și al lor. „Am aflat ca toată lumea de campania de strângere de fonduri pentru această operă de artă. Am considerat că putem face și noi un astfel de gest, chiar dacă este simbolic, deoarece vrem să aratăm tuturor că și nouă ne pasă și că suntem mândri să fim români. Noi am primit o șansă la o viață mai bună iar donarea unui leu din banii noștri de buzunar reprezintă o mulțumire și un mic gest de recunoștință pentru șansa primită“, au spus Ioana Chelimândră și Olga Pripa, două dintre inițiatoarele acțiunii, rezidente ale Centrului Elena Doamna Piatra Neamț.

Copiii primesc lunar suma de 28 de lei, acești bani putând fi folosiți de ei așa cum doresc. Beneficiarii centrelor de plasament își doresc ca până la finalul campaniei de strângere de fonduri pentru cumpărarea Cumințeniei Pământului să adune aproximativ 400 de lei, adică 1 leu de la fiecare dintre cei 400 de rezidenți din centre, pe care să-i depună în conturile deschise de Ministerul Culturii.

„Am aflat cu emoție și mândrie de inițiativa copiilor noștri care demonstrează încă o dată că avem tineri remarcabili în sistem, inteligenți, empatici și foarte conștienți de șansa pe care au primit-o. Îi vom susține din toată inima în ceeea ce și-au propus și sper ca exemplul lor să fie urmat și de alții, pentru că valoarea și imaginea unui popor sunt date de patrimoniul său cultural dar și de oamenii săi. Gestul copiiilor noștri dovedește că avem privilegiul de a fi români și arată că merităm cu toții un Brâncuși”, a spus Cristina Păvăluță, directorul DGASPC Neamț.

Remintim cititorilor noștri că inroman.ro va oferi spațiu publicitar pentru orice firmă ce face dovada că a donat cel puțin 100 de euro în unul din conturile puse la dispoziție de Ministerul Culturii.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.