Viceprimarul Micu, incompatibil

de | 12/07/2016 | Local

Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat marți, 12 iulie, că viceprimarul municipiului Roman, Lucian Micu, se află ”în stare de incompatibilitate începând cu 30 august 2012, întrucât deține simultan funcția de viceprimar și funcția remunerată de membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Municipal de Urgență Roman”.

Viceprimarul Lucian Micu a declarat presei locale că știa despre începerea procedurii de verificare a unei posibile stări de incompatibilitate, dar că a trimis către ANI un punct de vedere în care a explicat că a fost desemnat de Consiliul Local pentru a fi reprezentantul legislativului local în Consiliul de Administrație al Spitalului de Urgență Roman.

Viceprimarul are posibilitatea de a contesta în instanță decizia ANI. Dacă va pierde și în instanță, Lucian Micu va trebui să se conformeze dispozițiilor legale, conform cărora ”persoana față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului”.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.