Un nuc, trei sârme și un exemplu despre cum își tratează E.ON clienții

de | 19/07/2016 | Fără categorie

Una din plăcerile mele de vară este să-mi beau ness-ul de dimineață pe prispă, citind știrile pe laptop. Azi dimineață plăcerea mi-a fost spulberată de un zgomot ca de trăsnet și instant a căzut conexeniunea la internet. În drum, la circa 100 de metri, se adunaseră câțiva vecini care discutau aprins și se uitau la cauza zgomotului: firele de la rețeaua de curent electric își dăduseră obștescul sfârșit prin frecare cu o creangă de nuc. Scânteile și fumul negru au făcut să-i sară inima din piept unei vecine mai în vârstă. Unul dintre vecini pusese deja mâna pe telefon și sunase la 112, de acolo fiind direcționat către dispeceratul E.ON. La scurt timp am apelat call center-ul E.ON și, cu obișnuința unui om care face asta de câteva ori pe săptămână, am furnizat rapid toate informațiile necesare pentru deschiderea unui bon de deranjament, acesta înregistrându-se cu numărul 363580592 la ora 08:25. Am specificat clar ce s-a întâmplat, unde și că sunt afectați mai mulți vecini.

La câteva minute, vecinul care sunase la 112 este apelat de dispecerul E.On care părea mai degrabă deranjat de faptul că apelul venise prin 112 decât interesat să rezolve problema. Nu a uitat să spună că e treaba primăriei să curețe copacii, nu a lor. Să avem pardon moncher, abonații plătesc abonament la E.ON pentru furnizarea de energie electrică, acesta poată să ajungă la abonat acasă și din creangă în creangă ca maimuțele, e treaba E.ON-ului ca abonatul să aibă curent la priză ca să consume și să plătească.

Pentru că după aproximativ patru ore nu a apărut nici o echipă de la E.ON în zonă, mai sun o dată ca să mă interesez de soarta bonului de deranjament. Îmi răspunde o doamnă, mă prezint frumos, expun problema, mi se răspunde că bonul a fost transmis mai departe, spun că după patru ore problema e nerezolvată, mi se răspunde că nu ea controlează echipele în teren (de parcă eu o întrebasem cine controlează echipele în teren) și apoi rămân ca prostul singur la telefon.

După o altă oră de așteptare îmi aduc aminte că pe când eram copil câștigam des la Loz în Plic, prin urmare îmi mai încerc o dată norocul la call center; de unde o doamnă drăguță îmi răspunde că sunt multe deranjamente și încă nu a plecat echipă în zona mea.

Cum nu am încotro mă înarmez cu răbdare și aștept. În jurul orei 15:00 îmi bat în poartă doi domni cu salopete portocalii și un Ford Ranger. Mă uit cu neîncredere la cum sunt echipați și realizez că nu au cum să rezolve problema pentru că nu au echipamentul necesar. Totodată constat că la ei nu ajunsese niciuna din informațiile pe care le furnizasem dimineață; mai mult, li s-a transmis că e lipsă tensiune la un singur abonat, cu toate că specificasem clar, când am făcut bonul de deranjament, că e vorba de mai multe gospodării – asta și din cauza faptului că sunt singurul care a reclamat lipsa tensiunii. Echipa a constat în teren natura deranjamentului, a comunicat cu dispeceratul și a cerut o echipă dotată corespunzător pentru rezolvarea problemei.

Două ore mai târziu. Mai sun o dată. Mi se spune că s-a constatat deranjamentul și urmează să vină o echipă. Asta știam și eu, dar când? Nu se știe.

După alte două ore, adică pe la ora 18.30, se înființează și echipa dotată cu macara cu nacelă și drujbă. Îi întreb dacă sunt de la E.ON, spun că da; cu toate că la crâșma din colț, pe care n-au ratat-o, au zis că ei n-au treabă cu E.ON-ul, că sunt de la altă firmă. Rezolvarea problemei a durat un pic mai mult de 30 de minute, cu tot cu tunsul copacului, astfel că după 11 ore, în sfârșit, putem să ne conectăm la net ca să publicăm ce am documentat de-a lungul zilei.

După această zi tragem următoarele concluzii:

  • Dacă bate vântul sunt mari șanse să rămâi fără curent. Și nu trebuie să bată tare.
  • Poți să le furnizezi oricâte informații celor din call center că echipelor de intervenție li se comunică ce înțelege dispecerul.
  • Dacă ești doar tu cel rămas fără curent aștepți mult și bine. Cu cât mai mulți fără curent cu atât mai repede ai șansa (subliniez) să ți se rezolve problema.
  • Lumea s-a obișnuit cu penele de curent și nu sună să facă bon de deranjament. Nu e prima dată când constat că sunt singurul care sună la 0800 800 929 atunci când problema este colectivă.
  • Dacă suni la call center-ul E.ON nu trebuie să insiști să ți se rezolve problema pentru că te poți trezi vorbind singur.
  • Dacă ai o firmă care înregistrează pierderi pentru că E.ON te-a lăsat o zi fără curent … ghinion.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.