PNL nu renunță: votul din CJ ajunge în instanță

de | 21/07/2016 | Județean

PNL Neamț continuă demersurile prin care contestă alegerea președintelui Consiliului Județean Neamț. Purtătorul de cuvânt al PNL Neamț, avocat Monica Anton, a anunțat că a depus la Tribunalul Neamț, la secția contencios – administrativ, o contestație prin care reclamă modul în care a fost ales președintele și vicepreședinții Consiliului Județean Neamț.

Așa cum am anunțat în urmă cu două săptămâni, PNL Neamț a depus o contestație și în baza articolului 14, din legea 554/2004 am solicitat suspendarea efectelor hotărârilor Consiliului Județean, respectiv 138/139, prin care au fost aleși președinte și vicepreședinții. Prin aceste acțiuni declarăm încă o dată că legea a fost încălcată în momentul în care consilierii PSD, ALDE şi PMP au ieşit cu buletinele de vot deschise şi le-au împăturit în faţa liderilor partidelor, pentru a dovedi că au votat aşa cum li s-a cerut. Credem că nemțenii au dreptul ca cei care decid soarta județului să fie onești și corecți, nu persoane care au încălcat legea pentru interesul propriu”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL Neamț.

În ședința din 4 iulie, când aleșii județului au votat pentru desemnarea președintelului Consiliului Județean Neamț, consilierii PNL au părăsit sala, după ce au reclamat că se încalcă legea care spune că votul trebuie să fie secret. Ceilalți consilieri județeni – de la PSD, PMP și ALDE – au împăturit votul în afara cabinei de vot, după ce fiecare membru al comisiei de validare putea să vadă ce nume a fost validat pe buletin, din cele două propuneri existente (Ionel Arsene și Florin Hopșa). Social-democrații au explicat, ulterior, că practica este una cunoscută și că fiecare membru a vrut să-și arate votul.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.