Primăria Horia o ia înaintea Consiliului Județean: face colectare selectivă

de | 27/07/2016 | Rural

Administrația locală a comunei Horia s-a săturat să aștepte să se întâmple ceva cu Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor (SMID), proiect gestionat de Consiliul Județean, și să trimită gunoi colectat selectiv la Girov via stația de la Cordun. Pentru a scădea costurile cu deșeurile pe care le produc acum locuitorii comunei, autoritățile locale s-au gândit să schimbe modul de colectare a gunoaielor.

Printr-o adresă pe care au primit-o acasă, cetățenii din Horia au fost anunțați că vor trebui să sorteze gunoiul și să îl lase la poartă, ori într-un alt punct. Acest lucru se va întâmpla începând cu luna august, adică de săptămâna viitoare. Astfel, gunoiul menajer se va strânge ca și până acum: omul scoate sacul la poartă conform programului știut, iar tractorul de la primărie vine și ia deșeurile.

„Apare, ca noutate, colectarea deșeurilor din material plastic, a deșeurilor din hârtie și a deșeurilor rezultate din construcții. PET-urile și hârtia vor fi strânse în saci de culori diferite, saci pe care oamenii îi vor primi gratuit de la Primărie, în cel mai scurt timp. Aceste deșeuri vor fi depozitate doar în ziua de luni a fiecărei săptămâni, în intervalul 7.00 – 8.00, la platformele deja amenajate în comună”, a afirmat Cristian Baciu, primarul comunei Horia.

Deșeurile din construcții vor fi ridicate cu tractorul primăriei, la cerere, solicitantul urmând a plăti doar contravaloarea carburantului consumat. Autoritățile locale atrag atenția cu privire la materialele biodegradabile (iarbă, crengi, frunze), ca acestea să nu mai fie puse în sacii de gunoi menajer, ci să fie depozitate într-un colț din grădină sau în unitățile de compost distribuite în cadrul SMID.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.