Jocuri și voie bună în curtea bisericii

de | 02/08/2016 | Educație, Religie, Rural

Zeci de copii alergând prin curte și jucându-se cu diferite obiecte: mingi, rachete de tenis, palete pentru tenis de masă… Asta au putut vedea sătenii din Cotu Vameș care au trecut, luni seară, pe lângă biserica nouă din sat. Cei doi preoți ai parohiei I din Cotu Vameș au dat startul școlii de vară joi, 28 iulie, cu jocuri în aer liber, cu plimbări pe malul Siretului, cu un foc de tabără, cu boț (brânză învelită în mămăliguță caldă) și pepene verde.

Luni, în prima zi a postului Sfintei Marii, în jur de 50 de copii au pictat, au jucat șah, table, tenis de masă, tenis de câmp sau fotbal, dar au putut participa și la activități mai aparte. Una dintre acestea a fost să bată toaca. Cei doi preoți, Sînică Palade și Vasile Iancu, vor să facă un concurs de bătut toaca, la care să atragă cât mai mulți tineri din parohiile din zonă, dar au început prin a-I pregăti pe copiii parohiei. Ideea a prins foarte bine, mai ales printre băieți, astfel că toaca a răsunat toată seara; în diferite tonuri, în funcție de cel care era la ciocănele.

O altă activitate care i-a atras pe tineri și, în special, pe tinere, a fost împletirea mătăniilor, pedagog în această îndeletnicire fiind o măicuță de la mănăstirea Straja. După ce s-au luptat mai multe minute cu acul și cu șnurul, una dintre copile a spus: ”La cât de mult de muncește pentru aceste brățări, ar trebui să fie mai scumpe!”

Miercuri, 3 august, școala de vară va continua cu un concurs de biciclete, concurs care va fi supravegheat și de polițiști rutieri. Printre cei care au pus umărul la organizarea școlii de vară de biserica nouă din Cotu Vameș se numără și Maria Palade, directorul Școlii ”Otilia Cazimir” din localitate.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.