„Operativitate” de câteva luni la o avarie

de | 04/08/2016 | Local, Util

Mai mulți romașcani au sesizat, în urmă cu câteva luni, că pe strada Unirii, chiar în spatele Casei de Cultură, curge apă. Deși problema nu este gravă, după cum susțin autoritățile, rezolvarea va veni abia săptămâna viitoare. În tot acest timp, doar vrăbiuțele s-au bucurat de apa care a curs permanent în parcare, fiindcă au avut cum să lupte contra caniculei.

Prima dată s-a crezut că problema vine de la rețeaua de apă și toată lumea a dat vina pe compania ApaServ că nu intervine. La începutul acestei săptămâni, ApaServ a lucrat pe strada Unirii, a spart asfaltul, a reparat o avarie, dar în locul cu pricina, apa a curs în continuare. Întrebați de ce nu s-a rezolvat problema, cei de la compania de apă au spus că aceasta este în curtea Primăriei Roman.

”Dacă ne referim la situația acelui hidrant, chestiunea este în felul următor: hidrantul respectiv este defect de o perioadă de câteva luni. Din păcate, nu am avut resursa financiară alocată pentru a repara imediat ce am identificat această defecțiune la hidrantul respectiv. Este vorba despre faptul că trebuiau comandate niște piese, modelul este unul mai aparte de pe piața acestor obiecte. În această săptămân s-a realizat achiziția pieselor necesare pentru reparație. Acesta, de asemenea, va fi mutat, ca soluție, pe spațiul verde. Acolo, fiind în zona parcării, din păcate, în urma utilizării parcării, acesta a fost avariat și de utilizatori”, a precizat Constantin Cudalb, purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Roman.

Autoritățile spun că lucrările – care se vor realiza pe parcursul săptămânii viitoare – vor avea loc pe durata nopții, pentru a nu fi afectați romașcanii din cauza opririi apei.

avarie hidrant 2

Rămân întrebările: De ce compania ApaServ nu și-a dat seama de problemă mai devreme, pentru că nu a avut tehnica necesară sau pentru că nu s-a aplicat mai devreme asupra sesizărilor primite? Fiindcă sesizările din partea cetățenilor au venit cu câteva luni în urmă și abia de curând au descoperit sursa pierderii de apă. Și cine plătește apa care a curs atâta vreme? Deorece bugetul companiei de apă înseamnă banii nemțenilor.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.