Tinerii ortodocși din Roman, chemați la o întâlnire internațională

de | 08/08/2016 | Local, Religie

Întâlnirea tinerilor ortodocși din toată lumea este un eveniment la care, anul trecut, la prima ediție, au participat câteva mii de tineri. Și anul acesta, organizatorii se așteaptă la o manifestare de amploare, iar fiecare eparhie va trimite reprezentanți din rândul tinerilor. A doua ediție a Întâlnirii tinerilor ortodocși va avea loc la București, la începutul lunii viitoare.

”În contextul anului omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox, la inițiativa și cu binecuvântarea părintelui Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, anul acesta, în perioada 1-4 septembrie, se va organiza la București întâlnirea tinerilor ortodocși din toată lumea. Pentru întâlnirea aceasta, din eparhia noastră, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului vor participa un număr de 40 de tineri. Protopopiatul Roman deleagă la această întâlnire un număr de cinci tineri, cu vârste curpinse între 16 și 35 de ani. Invităm pe tinerii romașcani, cei care doresc să participe la această întâlnire deosebită a tinerilor ortodocși din întreaga lume, să contacteze Protopopiatul Roman,pentru a se putea înscrie în limita celor cinci locuri. Cei care vor participa la această activitate vor primi din partea ierarhului această participare, deoarece IPS Ioachim va suporta cheltuielile de transport, cele de cazare și care sunt necesare”, a precizat pr. Dragoș Munteanu, protopop de Roman.

Cei care doresc să se înscrie pot apela telefonic Protopopiatul Roman, la numărul de telefon 0233.744.029.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.