Parohii romano-catolice noi în zona Romanului

de | 10/08/2016 | Religie, Rural

Episcopia Romano-Catolică de Iași a anunțat că Preasfinţitul Petru Gherghel a semnat miercuri, 10 august, un decret de înfiinţare a trei noi parohii, începând cu 1 septembrie. Două noi parohii sunt din zona Romanului:

  • Săbăoani, cartierul Nord-Licuşeni, cu hramul „Regina Sfântului Rozariu”, unde s-a construit o biserică cu destinaţia de a fi sanctuar marian zonal, fostă parte componentă a Parohiei Săbăoani „Sfântul Mihail”;
  • Gherăeştii Noi, până acum filială a Parohiei Barticeşti, cu hramul „Sfânta Fecioară Maria, Regina Lunii Mai”.

”Sunt bine-venite aceste noi parohii, fiindcă înseamnă că va fi o mai bună pastorație, preoții vor fi mai aproape de credincioși, de copi, de bolnavi. Mai ales la Gherăeșii Noi se dorea de mai mult timp să se înființeze o parohie fiindcă, și din punct de vedere administrativ va fi mai simplu, această nouă parohie fiin din altă comună decât Barticești”, a afirmat preotul Alois Moraru, paroh al Parohiei Barticești.

Pentru creștinii romano-catolici, venirea noilor preoți va fi un moment deosebit. Se va oficia o Liturghie de instalare a noului paroh în fiecare nouă parohie; mai apoi, preoții vor decide, împreună cu consiliul parohial, ce program vor întocmi și ce activități vor desfășura.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.