Sărbătoare la Precista Mare. Cărți și agapă frățească pentru credincioși

de | 13/08/2016 | Local, Religie

Adormirea Maicii Domnului, una dintre cele mai importante sărbători pe care creștinii ortodocși le celebrează în fiecare an, reprezintă un moment cu totul aparte pentru preoții care slujesc la biserica Precista Mare din Roman, biserică ce are hramul la data de 15 august. Anul acesta, sunt așteptați să vină la slujba de priveghere, se sâmbătă seară, sute de credincioși, iar preoții s-au pregătit și pun la dispoziție cărți cu prohodul Maicii Dommnului, o slujbă specială ce se săvârșește în ajunul marii sărbători.

Sâmbătă dimineață vom începe pregătirea baldachinului Maicii Domnului pe care îl vom împodobi cu florile recunoștinței, aduse de romașcani ca mulțumire pentru binefacerile primite de la Dumnezeu prin mijlocirea Maicii Domnului.
Duminică seară, de la orele 18.00, va avea loc slujba de hram și vom cânta Prohodul Maicii Domnului împreună cu IPS Ioachim și un sobor de peste 40 de preoți. Anul trecut, peste 800 de romașcani au participat la slujba de prohod și au primit din partea preoților bisericii Precista Mare o carte cu Prohodul Maicii Domnului și canonul de a veni în fiecare an,  în seara zilei de 14 august, să cânte sau să citească acest canon împreună cu preoții și credincioșii participanți la hram. Anul acesta îi așteptăm alături de noi și am pregătit alte 500 de cărți pentru cei care, din binecuvântate pricini, nu au venit anul trecut, dar anul acesta și-au pus în gând să vină și să se închine Maicii Domnului.
Slujba de hram se va încheia duminică seară cu o agapă creștină, membrii comitetului parohial de la Precista Mare dorind să împartă din bucățele lor tuturor celor ce se vor face părtași la sărbătoarea bisericii lor
”, a spus preotul Dan ALexandru Antoce, parohul bisericii Precista Mare.

hram biserica Precista mare 2

Luni 15 august, se va săvârși Sfânta Liturghie și pomenirea ctitorilor bisericii Precista Mare, iar marți se va desface baldachinul Maicii Domnului. Florile din baldachin vor fi împărțite tuturor celor care vor să păstreze în casele lor o amintire a sărbătorii Adormirii Maicii Domnului din 2016.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.