Evenimente la Miclăușeni: recital de chitară și lăută și „Călătorie la 1900”

de | 17/08/2016 | Fără categorie

A IV-a ediție a Turneului Național “Muzica în Palatele României”, eveniment organizat de Asociația Pro Valores, va avea și o oprire la Castelul Miclăușeni.

Muzica de chitară și lăută va răsuna la Castelul aflat la 20 de kilometri de Roman sâmbătă, 20 august, începând cu ora 17.00. ”Costin Soare, la chitară și lăută, ne propune un itinerariu sonor care va porni din perioada Renașterii și va ajunge până în spațiile sonore spaniole și sud americane ale secolului XX. Iubitorii artei sunetelor se vor lăsa învăluiți de armonii imaginate de: Valentin Bakfark, John Dowland, Joan Ambrosio Dalza, Isaac Albeniz, Jorge Morel, Ariel Ramirez, Agustin Barrios-Mangore, Heitor Villa-Lobos și Francisco Tárrega”, se arată într-o comunicare de pe site-ul evenimentului.

afis Miclauseni calatorie la 1900

Două săptămâni mai târziu, Castelul Miclăușeni va fi gazda evenimentului ”Călătorie la 1900”, o manifestare menită să atragă fonduri pentru restaurarea imobilului de patrimoniu. Deschiderea festivă va avea loc sâmbătă, 3 septembrie, la ora 10.00, cu prezentarea unor lucrări și cu o lansare de carte. Pe parcursul celor două zile publicul va putea vizita expoziții, va participa la activități interactive și se va bucura de spectacole în aer liber de teatru, dans și muzică de epocă, ateliere de creație pentru copii și adulți, tablouri vivante, târg de antichități, plimbări cu trăsura, parada costumelor, bucate de odinioară, dar și alte surprize. Intrarea la eveniment va costa 10 lei.Tinerii cu vârste între 14 și 18 ani vor beneficia de o reducere de 50%, iar copiii sub 14 ani vor intra gratuit.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.