Sărbătoare la Cordun: prima ediție a zilei comunei

de | 22/08/2016 | Administrație, Rural

Locuitorii comunei Cordun s-au distrat pe cinste, duminică seară, la prima ediție a zilelor comunei. Actuala administrație publică locală a vrut să ofere oamenilor momente în care să uite de griji și de necazuri și, după numărul celor care au venit la petrecere, acest lucru a reușit din plin. După ora 17.00, în ciuda unui soare arzător, sute de persoane se duceau, fie pe jos, fie cu mașina, către terenul de sport din Cordun, acolo unde a avut sărbătoarea.

Adrian Ciobanu - primarul comunei Cordun

Adrian Ciobanu – primarul comunei Cordun

Odată ajunși acolo, sătenii au putut asista la spectacol, dar au avut și unde să-și potolească foamea, unde să bea o bere rece ori unde să mănânce o înghețată. ”Am avut ideea aceasta acum trei-patru ani în urmă, dar ulterior le-am și promis oamenilor din satul Cordun acest eveniment și consider că satul Cordun chiar avea nevoie de un eveniment de genul acesta. Dacă în  restul satelor din jur, precum Pildești, Gherăești, Săbăoani, Adjudeni, Tămășeni, se organizează festivități culturale de amploarea aceasta, la noi, în satul Cordun nu s-a realizat niciodată. Povestesc bătrânii că se organizau ceva petreceri acum 30-40 de ani. Îmi doresc să fac o tradiție din acest eveniment. Pentru anul în curs am stabilit eu personal data – 21 august – pentru că nu am discutat cu cetățenii, dar urmează ca pe parcursul anului, în toamna aceasta, să mă consult cu cetățenii și să stabilim o dată pe care să o aprobăm prin hotărâre de Consiliu Local ca fiind ziua comunei Cordun. Trebuie să fie o dată care să reprezinte ceva pentru Cordun, în funcție de cum doresc cetățenii”, a spus Adrian Ciobanu, primarul comunei Cordun.

Cordun viceprimar Ioan Tiron - primar Adrian Ciobanu

Ioan Tiron, videprimarul comunei Cordun, împreună cu primarul Adrian Ciobanu

Și cum după orice sărbătoare urmează ca oamenii să se întoarcă la muncă, șeful administrației locale a spus și ce se va întâmpla în comună în următoarele luni. ”În următoarele două –trei luni, reușesc să finalizez și să scot la licitație proiectul de canalizare pentru comuna Cordun. Fostul primar a promis un sistem de canalizare bazat pe fose septice. Eu personal am propus Consiliului Local schimbarea soluției tehnice și înființarea unui sistem de canalizare modern, bazat pe deversarea apelor uzate în sistemul de canalizare a municipiului Roman și, respectiv, în stația de epurare a municipiului Roman. Lucrările la sistemul de canalizare din comună se vor derula pe parcursul anului 2017”.

Fondurile necesare pentru lucrările de canalizare, estimate la 4.300.000 de lei, sunt asigurate de la ministerul Dezvoltării Regionale, prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Duminică seară, petrecerea a fost animată de Celina Gherghelaș, Liliana Savin, Ștefan Enășel, Irina Loghin și Anna Lesko, iar finalul sărbătorii a fost marcat de focuri dde artificii.

Printre cei care au venit să îi salute pe cetățenii din Cordun au fost și colegii de partid ai primarului Ciobanu: Laurențiu Leoreanu – primarul municipiului Roman, Mugur Cozmanciuc – președintele PNL Neamț, senatorul liberal Eugen Țapu și mai mulți consilieri județeni din același partid.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

1 Comentariu

  1. Felicia Gusa

    Ca si corduneanca, având radacini adânci în pământurile acestui sat, am trăit cu emotie acest extraordinar eveniment petrecut in inima satului meu drag. Se întâmpla pentru prima data. Am întâlnit oameni dragi sufletului. Mi-ași dori, daca se poate, pentru anul viitor sa chemam acasă pe „fii satului”. E timp pana la anul. Voi, cei care cârmuiți cu pricepere, aveți tot timpul sa decideți. Va mulțumesc pentru tot. Sănătate si putere de munca va doresc.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.