Lobby pentru aparatul de radiologie

de | 25/08/2016 | Județean, Local

Pentru că până la aceast moment chestiunea aparatului de radiologie de la Spitalul Municipal de Urgență Roman – aparat comandat, livrat, dar achitat pe jumătate, cu promisiune de la fosta conducere a CJ Neamț că se vor acoperi toate costurile – nu a fost rezolvată, unul dintre consilierii județeni din Roman a decis că e timpul să încerce o nouă abordare în legislativul județean. Astfel înainte de ședința ordinară a Consiliului Județean (CJ) din această lună, care a avut loc miercuri, 24 august, Dan Manoliu l-a rugat pe președintele Ionel Arsene să nu uite de această chestiune de interes județean.

Înainte de ședință am avut o discuție cu președintele de Consiliu Județean, domnul Ionel Arsene, am ridicat problema aparatului; așa cum am promis voi face lobby la Consiliul Județean și la președinte. Am avut o discuție aplicată cu domnul președinte și dânsul, cum a dat și răspunsul colegilor liberali în ședință, a spus foarte clar că în momentul când vor apărea banii din rectificarea bugetară va face tot posibilul să plătească, să aloce suma pentru completarea și plata integrală a aparatului de radiologie de la Roman. Din păcate, până acum de la Guvern nu au venit sumele pentru rectificarea bugetară, sunt venite doar niște sume pentru asistență socială, completări pentru asistența socială și învățământ, se așteaptă repartizarea restului de sume pentru echilibrare bugetară urmând ca, probabil la începutul lunii septembrie, într-o ședință ordinară sau extraordinară să facem rectificarea bugetară prin care sper și-mi doresc, voi face tot posibilul, contiunuând dialogul cu președintele Consiliului Județean, ca această sumă să ajungă la Roman”, a afirmat Dan Manoliu, consilier județean PSD.

Într-una din ședințele anterioare ale legislativului județean, majoritatea din CJ Neamț a respins un amendament în acest sens, formulat de liberali, pe motiv că a fost vorba de o rectificare internă. Pe de altă parte, administrația locală nu pare prea îngrijorată de restul de plată în valoare de 482.000 de lei. Primarul municipiului Roman a spus, săptămâna aceasta, că ”sunt lucruri mult mai grave pe lumea asta” și că, până la urmă, ”se va rezolva într-un fel”.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.