Autoutilitară confiscată pentru doi metri cubi de lemn

de | 11/09/2016 | Rural

Polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Ion Creangă şi Postului de Poliţie Pânceşti au oprit pe raza comunei Poienari o autoutilitară încărcată cu material lemnos. Controlul a avut loc vineri seară, iar conducătorul auto, un tânăr de 19 ani, din Roman nu a putut prezenta documentele de însoțire pentru cantitatea de 2,25 metri cubi lemn de foc, din speciile fag şi plop. Polițiștii au stabilit că acesta nu deținea aviz de însoţire sau alte documente prevăzute de lege pentru lemnul transportat.
Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de material lemnos, ce a fost predată în custodia Ocolului Silvic Roman.
Totodată, a fost luată şi măsura confiscării mijlocului de transport folosit la săvârşirea contravenţiei., așa cum prevede legislația în vigoare.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.