Intersecția de pe E85 spre Tămășeni va fi mai bine gestionată de autorități

de | 12/09/2016 | Administrație, Rural

Intersecția drumului european E85 cu drumul județean DJ 201C, care duce spre Tămășeni și Adjudeni, va fi mai vizibilă pentru participanții la trafic. Autoritățile locale – însemnând primarul comunei Tămășeni și mai mulți consilieri locali – s-au întâlnit luni, 12 septembrie, cu reprezentanți ai Poliției rutiere Neamț, ai Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, Secția de Drumuri Naționale Piatra-Neamț. La această întâlnire au fost invitați și reprezentanți ai Consiliului Județean, instituție care gestionează drumurile județene, dar aceștia nu au răspuns invitației.

Până la 15 octombrie, reprezentantul DRDP Iași, domnul Dan Siminiceanu și-a luat angajamentul efectuării unei benzi de stocaj din direcția Iași-Roman. Începând cu săptămâna viitoare, DRDP Iași și asumă responsabilitatea creșterii gradului de semnalizare a zonei intersecției. Reprezentanții Drumuri Județene Neamț nu au fost prezenți la această întâlnire. În responsabilitatea lor intră următoarele sarcini: lucrări de vizibilitate la nivel de intersecție, semnalizarea verticală a intersecției. Domnul primar al comunei Tămășeni, Ștefan Lucaci, își asumă responsabilitatea contactării președintelui Consiliului Județean Neamț, domnul Ionel Arsene, în vederea efectuării lucrărilor mai sus menționate”, se precizează în procesul verbal încheiat cu ocazia acestei întâlniri de lucru.

Această întâlnire a fost organizată la solicitarea mai multor cetățeni din comuna Tămășeni, printre care și a tânărului politician Iulian Bulai, nemulțumiți de faptul că la intersecția E85 cu DJ 201C se întâmplă frecvent accidente rutiere grave. Despre problema acestei intersecții, înRoman.ro a mai scris aici și aici.

Iulian Bulai intersectie Tamaseni dezbatere-intersectie-tamaseni-1

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.