Parteneriat între Complexul Muzeal și Arhiepiscopie

7

Complexul Muzeal Județean Neamț are parte de o conducere nouă și, deocamdată, prezentă în cadrul activităților desfășurate la Roman. Iulian Ghercă, noul director al Complexului a venit la cea mai recentă expoziție a Muzeului de Istorie și a promis că va însufleți activitatea instituției la nivel județean.

Iulian Ghercă a participat la simpozionul de deschidere a expoziției ”Sfânta cruce în viața creștină”. În cuvîntul său, directorul a vorbit și despre un parteneriat viitor între Complexul Muzeal și Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

Vreau să îi asigur pe ei și reprezentanții comunității locale, precum și membrii bisericii locale, spuneam deja colegilor că am semnat luni, 12 septembrie, un protocol de colaborare cu Arhiepiscopia Romanului și Bacăului prin care vom încuraja expoziții temporare. Căci scopul și obiectivul nostru este acela de a prezenta publicului larg un patrimoniu excepțional pe care îl are județul Neamț. Deci, în cadrul unor expoziții temporare vom încerca să aducem patrimoniul bisericesc în fața vizitatorilor și publicului larg. Mulțumesc încă o dată pentru invitație, sunt aici pentru a întări și a expune din nou dorința noastră de colaborare cu toți cei interesați în domeniul culturii, ai istoriei și a artei, sprijim mai multe acțiuni și dorim ca și expresie a actului cultural la nivelul județului Neamț să fie unul unitar și din toate punctele sale, Complexul Muzeal Județean Neamț sprijină actul de cultură, îl încurajează și sprijină la dezvoltarea lui”, a afirmat prof. dr. Iulian Ghercă, director al Complexului Muzeal Județean Neamț.

Noul manager al Complexului Muzeal Județean Neamț este absolvent al facultății de istorie din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza și Doctor în domeniul istoriei. Numirea sa în funcția de director-manager este pentru o perioada de cinci ani.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.
Comentarii
Se încarcă...
Click aici!

Abonează-te

la newsletter!

Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.

Te poți dezabona oricând.