„Am reclamat conducerea Consiliului Județean la DNA”

de | 20/09/2016 | Județean

Conducerea companiei județene ApaServ și (încă) actualul Consiliu de Administrație (CA) al operatorului au susținut marți, 20 septembrie, o conferință de presă, ca reacție la votul dat de majoritatea consilierilor județeni în ședința extraordinară de luni, 19 septembrie, ședință în cadrul căreia s-a hotărât ca cei doi reprezentanți ai Consiliului Județean în Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) a compniei de apă să revoce Consiliul de Administrație.

Printre acuze fără țintă directă din partea membrilor CA referitoare la presiuni politice, managerul general al companiei, Cătălin Dughir, a precizat că a făcut o sesizare la Direcția Națională Anticorpuție (DNA) împotriva actualei conduceri a CJ Neamț, tot din cauza imixtiunii politice. ”Actuala conducere a CJ a venit înainte (n.r. – pentru a încerca să impună anumite direcții politice). Acum, de când i-am făcut sesizare la DNA, nu mai vine. Am  făcut o sesizare la toate organele, legat de modul în care s-au făcut presiuni. Am fost chemat acolo (n.r. – la DNA), ca să înțeleagă ce am sesizat, fiindcă erau termenii și modul de organizare. Voi face tot ce este necesar, pentru că implicarea politică în activitatea societății ApaServ a depășit orice limită”, a precizat Cătălin Dughir.

Managerul companiei ApaServ a arătat cu degetul și către anterioarele conduceri din CJ Neamț spunând că instituția județeană, deși este acționarul majoritar al companiei, nu a fost de acord să aloce fonduri pentru înlocuirea rețelelor a căror durată de viaă a expirat, că nu a garantat împrumutul pe care compania l-a luat pentru a implementa în județ proiectul european – fiind nevoie de o parte de cofinanțare – și că nu a întocmit un proiect pentru a rezolva problema nămolului care provine de la stațiile de epurare.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.