Directorul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului vine la Roman

de | 20/09/2016 | Local, Religie

Teologul Radu Preda, directorul executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), va veni la Roman miercuri, 21 septembrie, pentru a susține conferința ”Trecutul recent al Bisericii Ortodoxe Române”, anunță site-ul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, epr.ro. Conferința va avea loc la Casa de Cultură de Sindicatelor, începând cu ora 18.00.

conferinta-radu-preda-afis

Radu Preda este titularul singurei catedre de teologie socială ortodoxă din România şi profesor-invitat al Universităţilor din Paris, Florenţa, Hanovra şi Viena. A făcut studii la Bucureşti (licenţă), Heidelberg, Paris şi Roma (pregătirea doctoratului) şi la Salonic (post-doctorat). Radu Preda este director-fondator al Institutului Român de Studii Inter-ortodoxe, Inter-confesionale şi Inter-religioase (INTER), Cluj-Napoca. Titlul științific de doctor în teologie l-a obținut la Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca.
Teologul clujean Radu Preda este cunoscut drept unul dintre cei mai valoroşi intelectuali ortodocşi din România. În repetate rânduri, el a lansat teme de reflecţie pentru ierarhii Bisericii Ortodoxe Române şi a reuşit să schimbe multe atitudini, în sensul unei deschideri a bisericii majoritare faţă de societatea contemporană”, se arată în comunicatul Arhiepiscopiei.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.