Ce spune Lidl despre investiția de la Cordun și cum se poate pierde o investiție de milioane

de | 22/09/2016 | Local

În spațiul public au apărut informații despre o investiție a lanțului de magazine Lidl în zona Romanului. Cea mai recentă declarație aparține primarului Laurențiu Leoreanu, din data de 19 septembrie, și confirmă că Lidl va avea un depozit logistic chiar ”în coasta” municipiului de pe malul Moldovei.

Se lucrează deja la partea de documentație tehnică. Va fi între Aleea Plopilor și drumul Tămășenilor. Au achiziționat 14 hectare acolo și va fi baza logistică și de depozitare pe Moldova. E concret, bătut în cuie”, a precizat edilul.

Reprezentanții Lidl România nu au infirmat, dar nici nu au confirmat investiția, deși achiziția terenului a fost făcută în urmă cu câteva luni. ”Momentan, eforturile și resursele noastre se concentrează pe deschiderea noului sediu regional din Lugoj, până la finalul acestui an. Momentan, este prematur să discutăm despre o nouă investiție de o asemenea amploare, însă, atunci când vom avea un asemenea subiect de comunicat, și presa din Județul Neamț va primi, cu siguranță, informații din partea noastră”, a fost răspunsul oferit de Maria Lefter, de la Biroul de presă Lidl România.

Discreția cu care acționează marile corporații este un mod de lucru dictat de piața concurențială. Având în vedere că distanța de la certificatul de urbanism și până la materializarea unei investiții este destul de lung, investitorii au tot interesul să nu bată toba, pentru ca firmele concurente să nu aibă timp să se replieze. Iar o discuție publică poate însemna pierderea unei investiții de milioane de euro. Lucru care s-a întâmplat la Roman chiar recent cu o altă investiție ce trebuia realizată. ”S-a vorbit despre o chestiune mai devreme, s-a făcut o gafă și s-a discutat despre ea și respectivii s-au retras deja, în momentul de față. Deci, lucrurile despre care vorbești și apar în presă, ei renunță la a mai finanța în zona respectivă”, a adăugat Laurențiu Leoreanu.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.