Sute de persoane au răspuns campaniei de donare de sânge

de | 22/09/2016 | Local

Primăria Municipiului Roman, în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină Piatra-Neamț şi Spitalul Municipal de Urgenţă Roman, a desfășurat în perioada 1 – 31 august, campania „Romaşcanii salvează vieţi!”. Prin această iniţiativă, Primăria Municipiului Roman a dorit să încurajeze locuitorii oraşului și cetățenii din zona “Roman Metropolitan” să doneze sânge şi să-i conştientizeze despre nevoia permanentă de produse sanguine din unităţile medicale, nevoie care poate fi acoperită doar prin efortul tuturor cetăţenilor.

În cadrul derulării campaniei, Primăria Municipiului Roman a oferit celor 207 donatori tichete gratuite de o zi la ştrandul din interiorul Complexului Sportiv şi de Agrement ”Moldova”. ”Primarul Municipiului Roman, domnul Laurențiu Dan Leoreanu, mulțumește tuturor celor care au donat sânge în cadrul desfășurării inițiativei municipalității și reamintește că donând 450 de mililitri de sânge, fiecare dintre noi poate salva până la trei vieţi omenești și nu există nici un risc pentru sănătatea donatorului, acesta putând deveni eroul necunoscut al unui om aflat pe patul de spital”, se precizează într-un comunicat de presă al Primăriei Roman.

Cetățenii care doresc să doneze sânge se pot prezenta la sediul Punctului fix de recoltare din Ambulatorul de Specialitate al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, pe strada Tineretului, nr. 28, etaj 2, programul pentru donare fiind zilnic, între orele 7.00 – 11.00. Pot fi primiți zece donatori pe zi, conform programării la sediu sau telefonic, tel: 0333.401.152.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.