Doi pensionari „se bat” pentru un bilet în stațiune

de | 27/09/2016 | Județean, Util

Pentru a XVI-a serie de tratament balnear a anului 2016, Casa Judeţeană de Pensii Neamţ pune la dispoziţie 218 bilete de tratament balnear la unităţile de tratament administrate de Societatea de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacităţii de Muncă “TBRCM” SA, cât şi la alte unităţi cu care există contract pentru servicii de tratament balnear.

Pentru această serie, ce va avea intrare în staţiuni în perioada 12 -14 octombrie 2016, Casa Judeţeană de Pensii Neamţ a distribuit prin aplicaţie informatică doar 189 bilete, celor care au solicitat plecarea în staţiune în luna octombrie 2016, cu condiţia ca staţiunile pentru care au solicitat tratament balnear să fie dintre cele alocate pentru repartizare. Lista cererilor aprobate poate fi vizualizată la sediile Casei Judeţene de Pensii Neamţ, cât şi pe pagina de internet a instituţiei www.pensiineamt.ro/bilete de tratament.

Au rămas nealocate 29 bilete de tratament în următoarele stațiuni: Herculane, Amara, Lacul Sărat, Pucioasa, Căciulata, Neptun și Saturn.

Cine poate benefia de bilete persoanele care au calitatea de pensionar al sistemului public de pensii, asigurat al sistemului public de pensii sau beneficiar al prevederilor unei legi speciale, care reglementează dreptul la bilet de tratament, în perioada unui an calendaristic persoana îndreptăţită având posibilitatea de a beneficia de un singur bilet de tratament balnear. Durata sejurului unui bilet de tratament este de 16 zile.

Până la această dată au fost valorificate  4.160 de bilete de tratament balnear, fiind înregistrate 7.914 de cereri (adică aproape dublu) de acordare bilet de tratament balnear.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.