La Cotu Vameș: tată și fiu, la un pas de moarte

de | 04/10/2016 | Rural

Pregătirea licorii lui Bachus este plină de pericole. Marți, 4 octombrie, în jurul prânzului, pompierii militari au fost solicitați să intervină de urgență la casa unor persoane din localitatea Cotu Vameș. Doi bărbați, tată și fiu, au fost găsiți de mama celui din urmă în beciul casei, inconștienți. Speriată, bătrâna a fugit la o vecină și a spus că soțul și fiul ei au murit în beci. Vecina a alertat, la rândul ei, alți vecini, iar oamenii s-au adunat la locul cu pricina și, după mai multe încercari, au reușit să-l scoată pe bătrân la suprafață. Între timp, ca urmare a faptului că s-a apelat la numărul de urgență 112, pompierii și echipajele de ambulanță au ajuns la fața locului.

Pompierii au intrat în beci echipați cu măști și tuburi de oxigen și l-au scos pe fiu. Bărbatul era inconștient și a fost nevoie de manevre de resuscitare înainte de a fi urcat în autospeciala Serviciului Județean de Ambulanță. În schimb, bătrânul a opus rezistență la început, spunând că se simte bine și că nu este nevoie să fie transportat la spital. Până la urmă, tatăl a fost preluat de o altă ambulanță și transportat la Centrul de Primiri Urgențe al Spitalului de Urgență Roman pentru investigații suplimentare.

De câteva zile, pompierii și cadrele medicale au numeroase solicitări la cazuri de persoane ce cad secerate din cauza inhalării dioxidului de carbon emanat de mustul în fierbere. Specialiștii reamintesc faptul că dioxidul de carbon nu are miros și că singura modalitate de a detecta prezența acestuia este o flacără. Dacă, spre exemplu, o lumânare aprinsă  în locul în care se află damigenele și butoaiele cu must se stinge, înseamnă că există o conccentrație mare de dioxid de carbon.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.