Jandarmi nemțeni instruiți și decorați

de | 05/10/2016 | Județean

În cursul lunii septembrie, plutonierul major Petru Solomon (foto sus) a fost invitat de ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Poloniei, Excelenţa sa Marcin Wilczek, la o recepţie la sediul Ambasadei Poloniei la Bucureşti, cu prilejul sărbătoririi Zilei Forţelor Armate Poloneze. Reprezentantul Jandarmeriei a fost invitat alături de alţi militari americani, ruşi şi din Emiratele Arabe Unite, în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru modul exemplar de executare a serviciului şi pentru rezultatele obţinute alături de camarazii lor polonezi în teatrele de operaţii cu ocazia misiunii Resolute Support a NATO din Afganistan.

Oficialul polonez a declarat că „medaliile conferite jandarmilor români este o decoraţie poloneză dedicată persoanelor care s-au distins în misiunile din Afganistan, iar medalierea reprezentanţilor Jandarmeriei Române este mărturia relaţiilor apropiate, a prieteniei durabile şi a viziunii comune asupra viitorului, dar mai ales o dovadă incontestabilă a profesionalismului jandarmilor români.

De asemenea, la începutul acestui an, subofiţerul a avut o întâlnire cu înalţi oficiali români şi străini, ocazie cu care partenerii americani i-au acordat militarului calificativul „excepţional” şi medalia „Army Commendation For Merit”. Tot în acest sens, ambasadorul Poloniei la Bucureşti, Marcin Wilczek, i-a înmânat militarului medalia „Steaua Afganistanului” din partea preşedintelui Poloniei, Andrzej Duda, iar la sediul Ministerului Afacerilor Interne a primit distincţia de onoare a M.A.I. cu însemn de război.

locotenent-colonel Valerică Guriţă

locotenent-colonel Valerică Guriţă

Adjunctul Jandarmeriei Neamţ, locotenent-colonelul Valerică Guriţă, a participat la cursul strategic de management al afacerilor interne de la Bruxelles. În perioada martie – iulie, ofiţerul a reprezentat autorităţile Ministerului Afacerilor Interne la Colegiul European de Securitate şi Apărare de la Bruxelles în cadrul unui curs strategic de management al afacerilor interne, unde au fost dezbătute probleme pe linia securităţii transfrontaliere şi pe tema prevenirii şi combaterii actelor de terorism. Printre colegii de curs ai acestuia s-a numărat şi fostul prefect al Judeţului Neamţ, Vlad Angheluţă, precum și alți ofițeri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.