Pompierii nemțeni caută 15 colegi

de | 16/10/2016 | Județean, Util

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) ”Petrodava” Neamț organizează concurs/examen pentru ocuparea a 15 posturi de subofițeri, recrutarea făcându-se din sursă externă. ISU Neamț are nevoie de doi conducători de autospeciale pentru Seviciul logistic – tehnic, de șase subofițeri operativi principali (pompieri) la Detașamentul de Pompieri Piatra-Neamț, un subofițer operativ principal la Detașamentul de Pompieri Roman, cinci pompieri la Detașamentul de Pompieri Tîrgu Neamț – Garda Operativă Poiana Teiului și un conducător de autospeciale în cadrul aceleași structuri.

Persoanele care vor să se înscrie la concurs trebuie să aibă între 18  și 27 de ani, cel puțin studii medii și să fie apte din punct de vedere fizic și psihologic. Data limită de înscriere este 24 octombrie, dar completarea dosarelor se poate face până cel târziu 7 noiembrie. Cei interesați trebuie să se înscrie personal, mergând la sediul ISU Neamț, alte modalități de înscriere nefiind acceptate. După depunerea dosarelor, comisia de concurs va analiza candidați și, în cazul în care va decide respingerea unei candidaturi, va comunica acest lucru persoanei în cauză. Proba fizică se va desfășura pe 14 noiembrie, iar testul scris va avea loc trei zile mai târziu.

Alte concursuri similare au loc, în această perioadă, și la nivelul celorlalte Inspectorate Județene pentru Situații de Urgență. La nivelul întregii țării,peste 400 de pompieri vor fi angajați din sursă externă în perioada următoare.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.