Cea mai mare ofertă de locuri de muncă din județ, la Roman

de | 23/10/2016 | Local

A fost agitație mare în curtea Grupului școlar „Vasile Sav”. Tinerii absolvenți au fost invitați să ia contact cu mai mulți angajatori, fiindcă în fosta cantină a liceului s-a desfășurat, joi dimineață, bursa locurilor de muncă pentru absolvenți. Din cei 43 de agenți economici care au confirmat participarea la această bursă, 30 au și venit cu oferta de locuri de muncă.

Sunt prezenți până la această ora 30 de agenți economici din 43 care au confirmat activitatea, sper să mai ajungă și de acum dintre ei, noi am invitat în total 90 de agenți economici și-au confirmat 43. Ca și șomeri, am invitat la această bursă 320 de absolvenți din care cu studii superioare 20, cum am mai spus și în alte relatări în momentul de față șomajul este foarte scăzut în zona Roman, puțini s-au înscris în evidențele noastre, iar eu i-am chemat absolut pe toți cei care sunt înscriși, dar am mediatizat acest eveniment pentru ca și alte persoane să poată să participe astăzi la bursă. Locuri de muncă vacante în industrie avem un număr de 221 de locuri de muncă vacante în principal în confecții, tehnician industrie alimentară, călcătorese, tâmplari universali, asamblori articole de lemn, tehnician echipamente, modelatori ceramică, gestionari depozit, șoferi de autoturisme, operatori de calculator. De asemenea în comerț și servicii avem o ofertă bogată, 148 de locuri de muncă vacante, vânzători, contabili, lucrător comercial, agenți servicii clienți, bucătari, cofetari, patiseri, barmani, ajutori de ospătari, șoferi autoturisme, mecanic auto, vulcanizatori, spălători vehicule. În construcții oferta este mai scăzută, ținând cont că se apropie sezonul rece, deci 15 locuri de muncă vacante, în principal muncitori necalificați, dulgheri, șoferi de autocamion, zidar și dulgher. Pentru studii superioare oferta este de 17 locuri de muncă vacante. Avem inginer confecții textile, inginer constructor, inginer mecanic /electric, inginer electronist, inginer electrotehnist, inginer proiectant instalații, inginer în industria alimentară și economist”, a afirmat Danile Chirilă, directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Neamț.

Cele mai multe locuri de muncă au fost oferite în municipiul Roman – 378, următorul fiind municipiul Piatra Neamț – 326 și orasul Tg. Neamt – 54. Au participat 554 de persoane, 283 la Piatra Neamț, 193 la Roman și 78 la Tîrgu Neamț. Ca urmare a acestei acțiuni, 40 de absolvenți au fost angajați pe loc și 169 au fost selectați în vederea încadrării.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.