Profesorii au protestat în fața Prefecturii

de | 25/10/2016 | Județean

Aproximativ 250 de profesori din tot județul Neamț au protestat luni, 24 octombrie, în fața Prefecturii Neamț. Cadrele didactice au recurs la această formă de manifestare pentru a atrage atenția asupra problemelor din sistemul de învățământ.

Protestăm împotriva neglijenței vis-a-vis de sistemul de învățământ a celor care conduc astăzi România, adică președinte, Guvern, Parlament. Problemele sistemului de învățământ sunt multe și grave, iar dacă nu se intervine cât mai rapid, acesta va intra în colaps. Aș dori să trec în revistă câteva dintre revendicările noastre: amendarea OUG nr.25/2016 care a creat mari inechități în salarizarea personalului din învățământ, în special a personalului didactic auxiliar și a personalului nedidactic, respectarea Legii Educației Naționale în sensul alocării anuale din bugetul de stat a minim 6% din PIB pentru educație, stabilirea unor costuri standard per elev corecte, deoarece , în curând, în unele școli, n-o să mai aibă bani de salarii numai datorită faptului că aceste costuri sunt greșite și nu țin seama de realitățile unei unități școlare, elaborarea pe principiul echitației a unei salarizări unitare a perdonalului din sectorul bugetar în funcție de importanța activității fiecărui domeniu, finanțarea cheltuielilor pe traseul Ministerului Educației și unităților școlare și nu prin Consiliile locale, decontarea cheltuielilor de navetă de către Ministerul Educației”, a afirmat Gabriel Ploscă, liderul de sinducat al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) Neamț.

Toate revendicările profesorilor au fost înaintate prefectului județului, reprezentantul Guvernului în teritoriu urmând a le trimite mai departe, către ministerele aferente.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.