Mașinile părinților, o problemă

de | 26/10/2016 | Local

Mașinile cu care sunt aduși copiii la școală reprezintă o problemă pentru cei care sunt elevi sau profesori, dar aleg să vină pe jos către unitățile de învățământ. O sesizare despre acest lucru a fost adusă la cunoștința administrației locale și se referă la curtea interioară comună a CNRV și LPS. Cei care sunt pietoni se plâng de atitudinea unor părinți care, dacă ar putea, i-ar duce pe copii cu mașina până la ușa clasei, deși acest lucru înseamnă, de multe ori, claxoane și nervi, atât pentru șofer, cât și pentru cei din jur. Solicitată să intervină, administrația locală a început monitorizarea situației.

”O problemă majoră a fost cea de la CNRV, corpul B, Liceul cu Program Sportiv cu accederea mașinilor în incintă și care pun în pericol copiii de acolo. Eu știu că vin părinți foarte grăbiți, da, trebuie să ne gândim la copiii noștri, dar și la copiii celorlați, drept pentru care am instituit un punct de monitorizare acolo în zonă. Vom vedea cum se vor desfășura activitățile în momentul acesta, prin ceea ce am capacitat acolo. Dacă lucrurile nu se vor desfășura pe rezultatele pe care noi le așteptăm, vom monta acolo o barieră cu cartelă. Am dorit zona să fie mult mai deschisă, dar siguranța copiilor este mult mai importantă decât amenajarea zonei și fac un apel în acest sens și către cei care vin cu mașinile, terți, dar și profesori și părinți. Eu mi-aduc aminte că, întradevăr, părinții își conduc copiii la școală în primii ani, când ei încep, practic, această activitate instructiv-educativă; dar mi-aduc aminte că eram dus de mânuță, pe jos. Bun, vremurile nu mai sunt cele care erau, știm că timpul este foarte comprimat, știm că toți ne grăbim, dar trebuie să ne gândim ca din această grabă să nu se întâmple, ferească Dumnezeu, vreun incident neplăcut sau să se creeze vreun prejudiciu”, a afirmat Laurențiu Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.