Ștrandul, afacere de peste 600.000 de lei. Cât este de profitabilă?

de | 26/10/2016 | Administrație, Local

Ștrandul municipal pare a fi o afacere profitabilă pentru administrația locală. Peste 600.000 de lei au fost încasați în acest sezon de la romașcanii care au mers la bazine sau de la cei care au închiriat foișoare. Ce nu se știe, deocamdată: dacă cheltuielile au fost mai mici decât veniturile sau le-au depășit.

Cea mai mare adresabilitate a fost la partea de bazine din ștrand. În plin sezon, săptămânal au fost mii de persoane care au făcut plajă, s-au bronzat și au făcut baie în bazine. Anul acesta, fiecare bilet a însemnat și accesul la un șezlong, numărul obiectelor fiind mult mai mare decât anul trecut. În perioada 15 mai – 20 septembrie au fost încasări la bazine de 593.166 lei, încasări la foișoare de 28.825 de lei, încasări la parcare de 18.789 de lei și încasări pentru diverse pagube de la cei care au produs distrugeri în valoare de 3.640,60 lei.

Totalul utilizatorilor pentru Complexul sportiv și de agrement Moldova, a fost de 54.827 de persoane.

Deocamdată nu se poate face și un bilanț al cheltuielilor, întrucât nu au fost centralizate toate facturile emise pentru serviciile prestate sau pentru produsele livrate. Anul trecut, profitul net de la Complexul de Agrement Moldova a fost în jur de 3.000 de lei, chiar dacă încasările au fost de ordinul sutelor de mii.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.