Weekend plin pe șosele: accidente grave pe E85 (foto)

de | 30/10/2016 | Actualitate, Județean

Polițiștii romașcani au avut parte de un sfârșit de săptămână foarte lung; și nu din cauza schimbării de oră, care a permis multora dintre noi să dormim o oră în plus, ci pentru că în 48 de ore au avut loc mai multe accidente rutiere în Roman și în afara localității, pe ”șoseaua morții”. Primul eveniment rutier a avut loc vineri, 28 octombrie,  pe strada Cuza Vodă din Roman. ”Din primele cercetări, se pare că în timp ce un bărbat de 64 ani din Roman conducea un autoturism pe un segment de drum care face legătura între Oficiul Poștal și strada Cuza Vodă, nu a respectat semnificația indicatorului Oprire, a pătruns în drumul principal, unde a intrat în coliziune cu un moped condus de un bărbat de 55 ani din Roman. Urmare a producerii accidentului, mopedistul a fost rănit ușor”, se arată într-un document al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Neamț.

Sâmbătă, 29 octombrie, la scurt timp după orele amiezii, trei persoane au fost rănite într-un accident rutier care a avut loc în Secuienii Noi. În timp ce un bărbat de 68 ani din Onești conducea un autoturism pe DN 2, a pătruns pe sensul opus și a intrat în coliziune cu două autoturisme care circulau regulamentar. Urmare a producerii accidentului, conducătorul auto de 68 ani a fost rănit grav, iar ceilalți doi conducători auto implicați în accident au fost răniți ușor, respectiv un bărbat de 49 ani din Iași și o femeie de 41 ani din Roman.

În aceeași localitate, tot sâmbătă, în jurul orei 18.33, o femeie de 73 de ani și-a găsit sfârșitul, deși a respectat regulile de circulație. În timp ce un bărbat de 64 ani din Botoșani conducea un autoturism pe DN 2, a surprins și accidentat mortal o femeie de 73 ani din comuna Secuieni care se angajase în traversarea străzii, pe trecerea pentru pietoni semnalizată cu indicator şi marcaj rutier.

La o distanță de nici jumătate de oră s-a produs un alt accident rutier, tot pe DN2. De dat aceasta, evenimentul a avut loc în Roman, la trecerea la nivel cu calea ferată de la ieșirea din oraș spre Iași. În timp ce un bărbat de 56 ani din comuna Botești conducea un autoturism pe strada Ștefan cel Mare din Roman și în timp ce se afla sub influnța alcoolului, ajuns la trecerea la nivel cu calea ferată, nu a păstrat o distanță de siguranță față autoturismul ce se afla în fața sa și a intrat în colizune cu acesta. În urma impactului, autoturismul care a provocat accidentul a fost proiectat pe sensul opus unde a intrat in coliziune cu o autoutilitară ce tracta o remorcă și care se deplasa regulamentar.

În urma producerii accidentului, conducătorul celui de-al doilea autoturism implicat în accident precum și o pasageră au fost răniți ușor. În toate cazurile, oamenii legii continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate modul în care au avut loc evenimentele nedorite.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.