PSD Roman se gândește și la viitorul primar

de | 02/11/2016 | Local, Politică

Cu un primar care va fi, cel mai probabil, deputat în Parlamentul României după data de 11 decembrie, Romanul va avea, anul viitor, alegeri locale anticipate pentru funcția de edil. Iar PSD vrea să profite de ocazie după, în urmă cu jumătate de an, scorul obținut le-a permis social-democraților să aibă doar șase consilieri locali.

Ne-am gândit și la acest aspect și chiar le spuneam colegilor mei că ceea ce vom demonstra acum la parlamentare va reprezenta 50 – 60% din ceea ce se va întâmpla și la alegerile locale anticipate, care e normal să aibă în martie – aprilie, undeva”, a afirmat Dan Manoliu, președintele PSD Roman.

Profilul candidatului dorit de PSD este creionat, deocamdată, în linii destul de vagi. ”Noi avem oameni dispuși să candideze; și oameni credibili și oameni care reprezintă ceva și din punct de vedere moral și profesional, dar ceea ce țin extraordinar de mult este, ca și la campania trecută, cel care va fi prezentat să se țină de cuvânt cu ceea ce promite romașcanilor. Adică eu, când am venit și am prezentat o serie de consilieri locali, candidați la vremea respectivă, unii necunoscuți, tineri aduși… Și am spus: domnule, acesta este consilierul dumneavoastră, l-ați ales, este al dumneavostră. Acei consilieri, la momentul acesta sunt pe zona respectivă. Iar dacă voi veni cu o propunere de candidat pentru primar, acel primar nu îl propun pentru următorii patru ani, pentru că sunt aproape patru ani – ce-a fost până acum a fost reorganizare, pe administrație s-a lucrat efectiv două luni de zile. Îl propun pentru următorii opt ani. Pentru că trebuie să fie un om care să fie capabil opt ani de zile să facă ceva. Și ați văzut, n-am ieșit cu proiecte la locale nerealizabile, nefinanțabile sau nesustenabile”.

Președintele PSD Roman a evitat să spună dacă viitorul candidat va fi din interiorul partidului sau se va apela din nou la sprijinirea unui candidat independent. Dan Manoliu a precizat, însă, că nu a luat în calcul o candidatură a sa la funcția de primar al Romanului.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.