Invitație la muzică de cameră

de | 07/11/2016 | Cultură, Județean

Academia de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, extensia Piatra-Neamţ, în parteneriat cu Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ, vă invită la o seară de muzică camerală susţinută de violonista Corina Marc şi pianista Cristina Şoitu, ambele din Cluj-Napoca.

Evenimentul are loc în cadrul Stagiunii artistice 2016-2017 şi se va desfăşura miercuri, 9 noiembrie, ora 18:00, în sala de festivităţi „Theodor Macarie” a Liceului de Arte “Victor Brauner” Piatra-Neamţ. În program vor fi compoziţii ale lui Gabriel Fauré, Francis Poulenc, Jules Massenet, Claude Debussy. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Corina Marc a început studiul viorii la vârsta de şapte ani, sub îndrumarea profesorului Mihai Wunderlich, urmând ca din anul 1997 să le continue la clasa prof. univ. dr. Victoria Nicolae. Printre premiile obţinute la concursurile naţionale şi internaţionale, se numără: Premiul special Aperto la Concursul Internaţional „Cornelia Bronzetti” – Câmpina (2000), Premiul I la Olimpiada Naţională de la Satu-Mare (2001) şi Ppremiul I – „Premiul Uniunii compozitorilor şi muzicologilor” la Olimpiada Naţională de la Braşov (2003).

Pianista Cristina Șoitu a absolvit studiile de licenţă, masterat şi doctorat ale Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, urmând cursurile Facultăţii de Interpretare Muzicală, specializarea pian, la clasa conf. univ. dr. Csiky Boldizsár. În cadrul şcolii doctorale „Sigismund Toduţă” a Academiei de Muzică clujene, l-a avut ca şi coordonator ştiinţific pe prof. univ. dr. Gabriel Banciu. Pe parcursul anilor de studii a participat la cursuri de măiestrie cu Mihaela Ursuleasa, Franck van den Laar, Adriana Bera, Ninuca Pop-Oşanu, Walter Krafft şi la cursuri de muzică de cameră cu Ellen Rose, Vladimir Lakatos, Anke Schittenhelm şi cvartetul „Voces”. În 2013 a participat la workshop-urile de mediere muzicală, în cadrul programului „Do Re Mi Start”, la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, implicându-se ulterior, în calitate de interpret, în concertele educative organizate la finalul proiectului.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.